”NEC-vlaggetjes moeten terug op de bussen”

Kredietcrisis, flinke werkloosheid, steeds meer overvallen en criminaliteit, meer blauw op straat én ga zo nog maar even door: Nijmegen heeft het er op dit moment maar druk mee. Én daarom vind het CDA dat de NEC-vlaggetjes weer terug moeten op de stadsbussen bij iedere thuiswedstrijd.

Vroeger zaten die vlaggetjes namelijk altijd op de bussen. Wanneer ons NEC in de Goffert moest spelen kwamen de stadsbussen van CVD en later Novio aanrijden met het vlaggetje. Sinds december worden ze door het nieuwe busbedrijf Breng geboycot: het verbod heeft te maken met de voorwaarden die de Stadsregio Nijmegen (zij zijn verantwoorlijk voor het openbaar vervoer) stelt aan het nieuwe busbedrijf. De Stadsregio heeft namelijk in de voorwaarden gezet dat er geen reclame meer op de bussen van Breng mag staan, en een NEC-vlaggetje word gezien als reclame; iets wat niet bij de uitstraling hoort die ze willen.

Nadat Rob Schrevers al eerder deze week aankondigde om in verzet te komen tegen het vlaggenverbod, is er nu ook het CDA! De partij roept het college van burgemeester en wethouders op om te gaan praten met de Stadsregio. Dat de vlaggetjes een vorm van reclame zouden zijn vindt CDA’er Léon Busschops onzin: ”Die vlaggetjes zijn traditie. Het draagt bij aan de feestvreugde in de stad” vertelt hij vandaag in de Gelderlander. Hij vraagt nu in een brief aan het B & W hoe zij er over denken.

Saillant detail: de vlaggetjes waren al verwijderd sinds half december en nú pas wordt er opgemerkt dat ze er niet meer zijn.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.