Vloet: “Het systeem is niet heilig”

Vloet stapt tegen de Friezen waarschijnlijk af van het 4-3-3 systeem. Dat zou ten koste gaan van Saïdi Ntibazonkiza. Björn Vleminckx en Erton Fejzullahu vormen namelijk waarschijnlijk het spitsenduo in het Abe Lenstra-stadion.

"We hebben op de training 4-4-2 geprobeerd. Ik was er wel nieuwsgierig naar, de laatste tijd zijn er toch geluiden dat we het eens met twee spitsen moeten proberen," aldus Vloet donderdag tegenover De Gelderlander. "Ook vanuit de groep," vervolgt hij. "Het is nog niet helemaal duidelijk of we inderdaad anders gaan spelen."

"Het systeem is niet heilig. Laten we wel wezen; we verloren vorige week tegen Roda heus niet omdat we 4-3-3 speelden in plaats van 4-4-2. Het spelsysteem is een hulpmiddel. Maar wij moeten als ploeg meer initiatief nemen. Daar begint het mee. Kansen afdwingen, dat is ons de laatste duels niet gelukt."

Achter de druk wil Vloet zich niet verschuilen. "Druk is onderdeel van je vak als profvoetballer. Iedereen moet nu wel beseffen waar het om gaat. We moeten wedstrijden winnen. Dat is in Heerenveen niet anders."

Verwachte opstelling morgen:
Babos; Burgzorg, Pothuizen, Zomer, Nuytinck; Sarpong, Radomski, Sibum, Goossens; Fejzullahu, Vleminckx.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.