NEC verliest uit tegen koploper PSV

Met Chatelle terug in de basis, maar Zimling en Babos beiden nog geblesseerd, trad NEC deze avond in Eindhoven aan tegen PSV. Voor het eerst dit seizoen kon Davids eindelijk zijn opwachting maken in de basis-elf, waar hij twee weken geleden nog door een rode kaart opgelopen bij Jong NEC de wedstrijd op de tribune moest uitzitten. Jasper Cillessen verving wederom Babos in het NEC doel.

De eerste helft toonde zoals verwacht een veldoverwicht voor PSV, maar de Eindhovenaren waren erg gemakzuchtig en slordig in de balbehandeling. NEC aan de andere kant werkte hard, maar vooral in de eerste twintig minuten leek elke pass over meer dan tien meter over de zijlijn of in de voeten van een PSV’er te verdwijnen. Na zo’n 25 minuten werd George op de enkel getikt door Pieters en moest hij geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger was Goossens, en het was Goossens die in de 37e minuut maar weer eens te meer aantoonde waarom zijn traptechniek zo geroemd wordt. Vanaf een goede 30 meter krulde hij een vrije trap schitterend langs de op de doellijn vastgevroren Isaksson: 0-1! Een mooie beloning voor het harde werk van de Nijmegenaren, die bij vlagen aardig veldspel lieten zien. Met deze stand gingen de beide ploegen ook rusten.

Wat Rutten in de pauze gezegd had in de kleedkamer sloeg duidelijk aan, want PSV kwam veel feller uit de kleedkamer. Binnen 40 seconden na de aftrap kon de geheel vrij doorlopende Engelaar de bal eenvoudig voorgeven op de zojuist ingevallen Koevermans, die de gelijkmaker binnen tikte. NEC kwam er hierna nauwelijks meer uit en de druk van PSV nam alleen maar toe. Na een goed uur spelen schoot Affelay van afstand tussen een kluitje NEC’ers in de bal achter Cillessen voor de 2-1. Zes minuten later maakte Toivonen er met zijn zesde van het seizoen 3-1 van. In de 64e minuut mocht Amieux voor het eerst aantreden voor NEC ter vervanging van de moegestreden Nuytinck, en in de laatste 10 minuten kwam Ten Voorde ook in het veld voor Vleminckx. PSV raakte nog het latwerk boven Cillessen, maar een extra tegendoelpunt bleef de wederom degelijk keepende jongeling bespaard.

En zo verliest NEC dus met 3-1 in Eindhoven. Zeker geen schande tegen een ploeg als PSV, en we zagen aan Nijmeegse zijde bij tijden zeer acceptabel voetbal in de eerste helft. Toch blijft de knullige manier waarop we zo kort na de hervatting alweer tegen de gelijkmaker oplopen een punt van zorg. Genoeg om aan te werken dus voor de volgende wedstrijd thuis tegen AZ.

Klik hier voor de statistieken van PSV – NEC.