Jong Oranje; Goossens basisspeler, Nuytinck ongelukkig

Vandaag was het weer zover: Cor Pot kwam met zijn jonge Oranje in actie in een duel tegen Spanje. Normaal gesproken geen aantrekkelijk duel om Eredivisie Live voor aan te zetten, ware het niet dat ons eigen NEC hofleverancier is van de jonge leeuwen. Rens van Eijden, Bram Nuytinck en John Goossens maakten allen deel uit van de selectie, de laatstgenoemde was echter de enige die in de basis mocht starten.

Voor Jong Oranje draaide het nergens meer om: de ploeg staat fier aan kop én verloor geen enkele van zijn zeven duels. Vanavond kon de ploeg zich meten met de nummer twee uit de lijst: Spanje. Eerder dit seizoen speelden de twee ploegen ook al met elkaar, toen werd het in Rotterdam 2-1 in het voordeel van de Nederlanders.

Veel viel er niet te beleven op kanaal 1 van Eredivisie Live. De eerste helft werd nummertje elf John Goossens slechts één keer echt gevaarlijk: zijn vrije trap belandde net naast het goal van keeper De Gea. Op dat moment was er al door beide teams gescoord; 1-0 door Canales en 1-1 door een rebound van Bas Dost. Een slaapwekkende eerste helft, een slaapwekkende presentator (die John Goossens zelfs even een speler van NAC noemde) en bar weinig te beleven.

Ook de tweede helft gaf Cor Pot dezelfde elf het vertrouwen: geen Rens en Bram, wel John. Goossens zorgde voor het eerste gevaar in de tweede helft door van een ruime afstand een vrije trap prima richting het doel te schieten. De Spaanse keeper De Gea zat er echter nog net met zijn vingertoppen aan. Ook het tweede gevaar kwam op naam van onze ’tweede nummer 10′. Wederom mocht Goossens een vrije trap nemen, en wederom kwam hij gevaarlijk dicht bij het goal.

Veel was het echter nog steeds niet: Spanje stond al sinds de 54ste minuut op een 2-1 voorsprong, en alsof dat al niet genoeg was mocht ook invaller Kieftenbeld in de 78ste minuut met een rode kaart vertrekken. John Goossens werd voorin geslachtofferd voor deze man-minder-situatie, en zijn vervanger was niemand minder dan Bram Nuytinck. Ook hij zette nog even een negatieve stempel op de wedstrijd: al na iets meer dan een minuut schoffelde hij onhandig een Spanjaard onderuit in het penaltygebied met als gevolg een gele kaart en een strafschop.

Eindstand: 2-1 (de strafschop werd gestopt door Zoet)