NEC treedt op tegen verkoop thuisplaatsen aan Ajacieden

Een snelle zoek-actie op marktplaats.nl toont de omvang van het "zwarte kaarten" circuit voor de mogelijke kampioenswedstrijd van Ajax op 2 mei. Tientallen advertenties waarin een of meerdere kaarten worden gevraagd en, wat zorgelijker, aangeboden door NEC supporters aan Ajacieden die deze wedstrijd vanaf het thuisvak willen bijwonen. Op de diverse fora doen al prijsaanbiedingen de ronde van 100-250 euro per kaart.

Een kleine greep uit het aanbod: ene ‘OPRUIMING!!!’ biedt per opbod 3 kaarten aan voor vak K ter waarde van minimaal 400 euro, Hein zegt "ik verkoop mijn 2 seizoenkaarten voor de wedstrijd NEC vs AJAX in vak N; doe een goed bod en de kaarten zijn voor jou", weer iemand anders kopt "Ik bied 1 kaartje voor Nec-Ajax aan. Minimale bedrag wat ik hier voor wil ontvangen is 200 euro. Lager bieden heeft geen zin, want dan ga ik zelf naar de wedstrijd toe". Tomas toont zichzelf al zelfs een ware entrepeneur in de dop door een kaart van iemand anders door te verkopen: "DIT IS JE KANS OM BIJ DE KAMPIOENSWEDSTRIJD VAN AJAX TE ZIJN!!! Ik heb een seizoenkaart bemachtigd van iemand die zondag niet kan, voor NEC-vak (Hazenkamp) Vak G (bijna middenlijn); prijs afhankelijk van komende speelronde, bieden per e-mail". Bedankt Tomas, vooral namens de persoon die jou te goeder trouw zijn seizoenskaart uitgeleend heeft.

Gezien de belabberde wedstrijden die NEC ons de afgelopen maanden heeft voorgeschoteld kun je de beste mensen eigenlijk bijna geen ongelijk geven, al blijft het voor ons Trouwe Honden moeilijk te begrijpen waarom iemand het überhaupt in zijn hoofd haalt om een paar centen te verkiezen boven het kunnen steunen van je club in een beladen wedstrijd als deze en bovendien ook nog de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, waarin van diverse spelers afscheid genomen zal worden. De meest gehoorde vergoelijking is dat je op deze wijze met een wedstrijdje afwezigheid bijna je hele seizoenskaart voor volgend jaar alweer bij elkaar hebt. Maar goed, het mag natuurlijk niet. En sterker nog, je benadeelt zo ook je medesupporters die zo ineens naast een Ajaxied terecht kunnen komen met alle gevolgen van dien, zeker als NEC ineens toch weet te stunten.

Ook NEC heeft inmiddels lucht gekregen van de illegale handelspraktijken met plaatsbewijzen en heeft vandaag op de officiële site de tegenaanval ingezet. De club laat weten dat ze "absoluut niet wil dat Ajax-supporters in de NEC-vakken terecht komen en dat de veiligheid van bezoekers aan deze bijzondere wedstrijd op welke manier dan ook in gevaar wordt gebracht." Daarom zullen in de komende weken alle aanbieders van kaarten worden opgespoord en gemaand om het aanbod te verwijderen. Bovendien zullen op de wedstrijddag alle seizoenskaarten worden gecontroleerd in combinatie met een identiteitsbewijs. Eenieder die niet aan de identificatieplicht kan voldoen zal toegang geweigerd worden. Bovendien kan de originele eigenaar van de seizoenskaart een boete van €450 en een stadionverbod van anderhalf jaar tegemoet zien.

Mensen die wel ter goeder trouw hun kaart willen overdragen aan een medesupporter, bijvoorbeeld doordat ze zelf verhinderd zijn, wordt verzocht om zich uiterlijk tot en met 29 april op werkdagen samen met de persoon aan wie de kaart wordt overgedragen (deze persoon moet zelf wel NEC clubcard houder zijn) te melden bij het stadion. De club roept ook alle supporters op om wat vroeger bij het stadion te zijn, aangezien de extra controle-maatregelen langere wachttijden zullen veroorzaken.

Wel lekkere boel dus, dat alle goedwillende supporters door NEC nu meteen ook blootgesteld zullen worden aan een identiteitscontrole en lange wachtrijen. NEC lijkt weer eens met een goedbedoelde actie de goeien en de kwaaien over een kam te scheren. Het wordt inmiddels meer gewoonte dan uitzondering. Dat had toch ook anders gekund, denken wij dan…

Maar goed, U bent gewaarschuwd!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.