Kluivert naar NEC

Oranje’s topscorer aller tijden Patrick Kluivert zal zich donderdag in Nijmegen melden om als (assistent) trainer aan de slag te gaan, zo kopt onze officiële site verrassend. De ex-aanvaller, vanwege zijn perikelen in het verleden bij sommigen wellicht beter bekend als Patrick K., zal dit seizoen part time aan de slag gaan in de Goffert. De aanstelling is tot stand gekomen doordat Kluivert en Vloet al eerder met elkaar hadden gewerkt. 

Kluivert op de officiële site: "Ik ken Wiljan Vloet nog uit de periode dat hij en ik bij PSV werkten. Ik denk veel van hem te kunnen leren en ook mijn kennis met hem te kunnen delen. Ik ken Wiljan als iemand die bereid is een beginnende trainer zoals ik veel van zijn kennis en kunde bij te brengen. Dat is precies wat ik zocht. Bovendien zie ik NEC als een stabiele club. Ik kijk er echt naar uit om hier aan de slag te gaan."

Na de dubbelslag van vandaag (Chatelle werd gehuurd van Anderlecht) is onze TD in zijn nopjes. Aalbers: "Patrick heeft een schat aan ervaring als speler en heeft met goed gevolg de trainerscursus afgelegd. Wij beschikken over een ambitieuze spelersgroep met veel jonge spelers die alleen al enorm veel van al zijn ervaringen kunnen gaan leren. Voor NEC is het geweldig dat deze jonge trainer bij NEC zijn eerste echte stappen als trainer wil komen zetten."

Druk wordt het overigens wel op het bankje van de trainersstaf. Naast Kluivert assisteren ook Ron de Groot, Wilfried Brookhuis en Jack de Gier hoofdcoach Wiljan Vloet bij het trainen van het eerste elftal en de beloften. Bovendien loopt er in de persoon van Anton Jansen ook nog een stagiair rond bij NEC.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.