NEC pakt welkom punt tegen regerend landskampioen

NEC heeft vanavond een verdienstelijk punt gepakt in de Goffert tegen titelhouder AZ. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. Door de schorsing van Bas Sibum stond Burgzorg weer eens rechtsback. Arek Radomski was zeer aangedaan door de tragedie in zijn thuisland en liet daarom deze wedstrijd verstek gaan. Hierdoor mocht de jonge Bastian Weiser voor het eerst zijn opwachting maken in de basis.

AZ was de eerste helft opvallend mak en NEC had de wedstrijd dan ook aardig onder controle. Tot doelpunten leidde dit echter wederom niet. Helaas wel tot een gele kaart voor Vleminckx, die hierdoor geschorst is voor het cruciale treffen met ADO Den Haag aanstaande woensdag.

Na de rust kwam Fejzullahu in de ploeg voor Weiser. Zomer, die wat last had van zijn rug, werd vervangen door Van Eijden. Naargelang de tweede helft vorderde begon NEC almaar slordiger te spelen. Fejzullahu pakte in de 72e minuut een gele kaart, een kaart zonder gevolgen ditmaal. De eerste echte doelkans van de wedstrijd werd aangetekend door Goossens die in de 85e minuut een afstandsschot loste, maar Didulica keerde. In de slotfase ontsnapte NEC nog aan een nederlaag nadat een door Babos prima gekeerde inzet in de rebound net voorlangs ging. Ten Voorde werd direct hierna nog gewisseld voor Vleminckx die last had van kramp, maar dit was voor de statistieken.

NEC pakt dus weer een nuttig punt in de strijd tegen degradatie en kan zich gaan opmaken voor de belangrijke sleutelwedstrijd tegen ADO woensdagavond.

Klik hier voor de statistieken van NEC – AZ.