NEC en Davids hopen op tweede zege in een seizoen op AZ

AZ heeft onder Dick Advocaat het juiste gevoel weer gevonden en stevent op de vierde plaats van Feyenoord af. Zaterdag spelen de Alkmaarders uit tegen NEC. Eerder dit seizoen trakteerde die ploeg AZ al op een verrassende nederlaag, dankzij een doelpunt van Lorenzo Davids.
"We moeten zaterdag voor de drie punten gaan. Ook al is de tegenstander AZ. Het zou mooi zijn als ik nu weer scoor, maar eigenlijk maakt het niet uit wie hem maakt", zegt Davids tegen ELF Voetbal.
 
NEC heeft nog een aantal punten nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud. Vorige week lukte het tegen Heracles niet om er een aantal te sprokkelen. "De taken op het veld werden niet meer uitgevoerd. Afspraken werden niet nagekomen. Het veld werd veel te groot. Daar maakte Heracles Almelo handig gebruik van. Verdedigen begint immers voorin. Er was geen druk op de bal en dan maak je het jezelf wel heel moeilijk", kijkt Davids terug.
 
Tegen AZ kan NEC-trainer Wiljan Vloet weer een beroep doen op Mark Otten. De verdediger keert terug van een kruisbandblessure die hem sinds maart 2009 langs de kant hield. Bas Sibum is geblesseerd en geschorst. Ook Dominique Kivuvu en Lasse Schöne zitten nog in de lappenmaand. Al hervatte laatstgenoemde na maandenlang blessureleed deze week wel weer de training.
 
AZ mist Maarten Martens. De Belg die vorige week nog zo fraai scoorde tegen FC Utrecht, wil geen risico nemen met een lichte hamstringblessure. Ook Rasmus Elm en Sergio Romero kunnen niet meespelen.

Bron: ELF Voetbal

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.