NEC pakt volle winst in doelpuntrijke wedstrijd

Vandaag trad NEC aan in Tilburg tegen de plaatselijke VV. Bij winst zou een gedeelde koppositie in het vaderlandse voetbal verzekerd zijn en de spelers klonken vooraf dan ook gedreven. Willem II dacht er echter anders over en opende al vroeg de score via Hakola. Lasse Schöne bracht de wedstrijd na een kleine 20 minuten weer in evenwicht, maar nadat Zomer vergat mee te springen met oud-NEC’er Demouge wist deze laatste de Tilburgers na een half uur toch weer aan de leiding te brengen. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft begon direct met een grote kans voor Vleminckx, maar hij kreeg zijn voet net niet op tijd tegen de bal. In de 56e minuut wist Vleminckx echter alsnog zijn eerste doelpunt van dit seizoen aan te tekenen uit een penalty, die hij bekwaam laag in de linkerhoek plaatste. Enkele minuten later was het wederom Vleminckx die een goed schot van Schöne na aangeven van nieuwe aanwinst Chatelle vlak voor de lijn nog even een laatste zetje gaf: 2-3. Vijf minuten later leek Bas Sibum de wedstrijd definitief in het slot te gooien door de 2-4 te scoren.

Willem II zette echter nogmaals aan kreeg op haar beurt een erg makkelijk gegeven penalty, die door Lasnik werd verzilverd: 3-4. Met nog een kleine 20 minuten te gaan was het dus nog even goed zweten voor de Nijmegenaren. Vloet bracht Ten Voorde en Davids binnen de lijnen voor de moegestreden George en Schöne, maar het bleef billen knijpen voor de bezoekers tot in de blessuretijd. Vleminckx volmaakte in de extra tijd zijn loepzuivere hattrick en tekende daarmee ook de eindstand aan: 3-5.

Een wedstrijd met veel doelpunten dus, nu hopen dat we dat aspect door kunnen trekken in de volgende wedstrijden. De verdediging baarde vandaag echter de nodige zorgen en we zullen daarom, ondanks de fraaie 2e plek op de ranglijst, zeker nog niet achterover kunnen leunen dit seizoen.