NEC overhandigt AZ eerste overwinning

Met alle financiële spookverhalen die momenteel de ronde doen bij NEC zou je bijna vergeten dat er ook nog gewoon gevoetbald wordt. In de eigen Goffert traden onze jongens deze middag aan tegen AZ, dat nog geen competitiewedstrijd gewonnen heeft dit seizoen. George was er vanwege de blessure die hij tegen PSV op liep nog niet bij, maar Sibum was wel op tijd fit en nam, samen met de inmiddels herstelde Zimling, de verdedigende taken op het middenveld waar. Goossens en Chatelle vormden de vleugelondersteuning voor Vleminckx.

AZ was doordeweeks nog met succes Europees aan de slag geweest, maar als we hoopten dat de ploeg hierdoor vermoeid achterover zou leunen kwamen we bedrogen uit. De ploeg uit Alkmaar, die momenteel laag op de ranglijst bivakkeert, was in de eerste helft de sterkste ploeg en speelde verzorgd voetbal, al creëerde het weinig uitgespeelde kansen. De eerste echte mogelijkheid die de Alkmaarders kregen was echter meteen ook een doelpunt; in de 38e minuut worstelde Jonathas zich vrij van Rens van Eijden en schoof de bal langs Cillessen in de verre hoek.

In de tweede helft werd Otten ingebracht voor Van Eijden, in een poging om de opbouw van achteruit wat beter te laten verlopen. AZ bleef echter het betere van het spel hebben en hield de Nijmegenaren onder druk. In de 52e minuut redde Cillessen prima op een schot van Jonathas en hield NEC daarmee in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd bracht Vloet Latupeirissa in het veld voor Chatelle, die deze middag weinig potten kon breken op de rechterflank. Met nog twaalf minuten op klok besloot Vloet vol op de aanval te gaan spelen en haalde hij Will naar de kant voor Ten Voorde. Luttele seconden later redde Romero ternauwernood op een vrije trap van Goossens. NEC knokte in de laatste minuten voor wat het waard was, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet.

Ook de vier minuten extra tijd leverden geen gelijkmaker op en dus pakt AZ de eerste overwinning van het seizoen en blijft NEC in de eigen Goffert met lege handen achter. Hopelijk ziet het er donderdag voor de beker tegen Dordrecht een stukkie beter uit.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ en ‘Rondje Om’ volgen later.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.