NEC luidt de noodklok

Zou Jacco Swart de DTH opinie gelezen hebben? Het hoge woord is er namelijk uit. Als de Eendracht deal niet doorgaat is de situatie `zeer penibel`en even later volgen zelfs de enge woorden ‘het behoort tot de mogelijkheden dat we de licentie kwijt raken’, zo tekende De Gelderlander op.

Aanstaande woensdag is D-DAY. Een veel belangrijkere dag dan al die andere NEC D-days bij elkaar, want het voortbestaan van de club staat op het spel. Als de gemeenteraad niet voor de deal stemt, dan vreest Jacco dat de club de licentie vanaf 1 oktober kwijt kan zijn. Groen links en de VVD wilden graag een kritische blik naar de rechtsgeldigheid van de deal, waarbij NEC af ziet van de koop van de Eendracht voor een relatief laag bedrag, in ruil daarvoor ontvangt NEC 2,2 miljoen euro. Dit bedrag zou dan weer direct terug gaan naar de gemeente om de huur van het stadion te betalen. Als de deal doorgaat kan NEC ook een lening aanvragen met de recettes als onderpand. Gaat de Eendracht deal niet door, dan kan NEC ook dat vergeten.   

Jacco sluit af met de woorden: ‘Beide deals zijn noodzakelijkheid om de financiële problemen waar we mee zitten op een structurele manier op te kunnen lossen.’ Helaas hebben we dit natuurlijk vaker gehoord. Alle andere financiele fratsen hadden hetzelfde beoogde resultaat, maar dat structureel en dat oplossen lijkt een utopie. En nu? Ook wij met z’n allen naar de raadsvergadering?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.