NEC met lege handen na bizarre pot in Almelo

Na twee goede wedstrijden, waarvan de laatste pot tegen NAC tegen de verhoudingen in helaas toch verloren ging, was er voor Vloet weinig reden om zijn basis-elf aan te passen. Daarom begonnen onder andere Chatelle en Fejzullahu op de bank, terwijl Goossens achter Vleminckx startte op het middenveld en Davids en Schöne weer de flanken bezetten.

De eerste 15 minuten waren echter voor het laaggeklasseerde Heracles. In de zevende minuut redde Van Eijden een inzet van de doellijn, een minuut later zag Cillessen een vrije trap van Overtoom op de bal spatten. Na dit stormachtige begin van de Almeloërs nam NEC het heft langzaam in handen. In de 20e minuut lobde Schöne de bal op Goossens, die van dichtbij keeper Pasveer op zijn weg vond. Na een klein half uur spelen kreeg NEC drie goede kansen op rij om de score te openen. Eerst schoot Schöne voorlangs, even later werd zijn inzet gestopt door Pasveer, en daarna wist Vleminckx de keeper te omspelen maar probeerde hij vanuit een onmogelijke hoek de bal op doel te schieten in plaats van voor te trekken op de volledig vrijstaande Nuytinck. Op slag van rust maakte Van Eijden op ietwat knullige wijze hands in het strafschopgebied en Liesveld wees resoluut naar de middenstip. Overtoom verzilverde de penalty dankbaar, zij het met een rare stop-start beweging in zijn aanloop.

Vleminckx, die in de eerste helft tegen een onbesuisde gele kaart was aangelopen, bleef na de rust aan de kant voor Fejzullahu. Dat de achterstand hard was aangekomen bij de Nijmegenaren bleek wel bij de hervatting. Heracles was veel feller, terwijl NEC slaapmiddel in de thee gekregen leek te hebben. Het was weer eens Cillessen die in deze fase van de wedstrijd NEC in de race hield. In de 50e minuut sloeg hij een bal uit de kruising, 5 minuten later stopte hij wederom een vrije trap en weer vijf minuten later redde hij opnieuw zeer knap op een inzet van dichtbij. Van Eijden blesseerde zich en werd vervangen door Otten. Fejzullahu, krap 20 minuten in het veld, presteerde het om in deze periode twee keer op domme wijze geel te pakken en in de 65e minuut mocht hij dus weer inrukken met rood. Even later benutte Heracles de man-meer situatie optimaal. Everton liep zich handig vrij van Will en kopte in de verre hoek de 2-0 binnen.

De wedstrijd leek nu gespeeld. Het was echter een domme fout van Pasveer die NEC terug in de wedstrijd bracht. De keeper leverde de bal zo maar in bij Goossens, die Davids vrij voor het doel zette. Davids schoof de bal beheerst onder Pasveer door voor de 2-1. Vijf minuten later gleed Pasveer knullig door op Goossens, en Liesveld wees wederom zowaar naar de penalty-stip. Schöne knalde de penalty fraai binnen en zo stond NEC met 10 man en nog 12 minuten te spelen ineens weer op gelijke hoogte. Toch was het Heracles dat aan het langste eind zou trekken. Na een ware stormloop op het NEC doel wist Armenteros in de 89e minuut toch nog de 3-2 te scoren. De vier minuten extra tijd waren niet genoeg voor NEC om opnieuw langszij te komen.

En zo verliest NEC dus wederom op nogal schlemielige wijze een op voorhand kansrijke wedstrijd. Aan Vloet de ondankbare taak om uit te vogelen waar het toch telkens weer mis gaat. Bij vlagen speelt NEC namelijk prima voetbal, maar in te veel fases van de wedstrijd wordt de ploeg toch puur op vechtlust overklast. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Groningen op het programma en het is te hopen dat onze spelers dan wat minder wisselvallig voor de dag zullen komen.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.