Gras van de buren: Repressie in Almelo

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je alvast mee naar de tegenstander van komende zondag: Heracles Almelo.

Het rommelt namelijk momenteel bij Heracles Almelo. Niet binnen de selectie of vanuit de gemeente Almelo maar tussen de club en de supporters. Wat is het geval: tijdens de derby, thuis tegen FC Twente, heeft een Heracles-supporter, genaamd Gertie Leushuis – stratenmaker by day, Dries Roelvink by night, zich voor lul gezet. Dat deed hij door langs het veld te lopen met een opblaaspop met daarop een tekst die wij, en naar het schijnt ook de Twente-fans, wel kunnen waarderen. Hoe goedkoop de grap ook is de Heracles-supporters konden er in ieder geval ook smakelijk om lachen.  

Gertie in aktie: ben Theo JansSen, ben een homo!

De enige die deze grap niet konden waarderen is de commissie stadionverboden van Heracles. Zij legde de Almelose Dries dan ook een onvoorwaardelijk stadionverbod van drie maanden op wegens `het provoceren van de fans van FC Twente`.

Geen vuurwerk, geen gescandeerde ziektes, geen verwensingen, geen vechtpartij, geen hufterige spandoeken, maar een ludieke actie met een opblaaspop levert in Almelo dus een stadionverbod op van drie maanden! Deze straf vind men dan ook buiten proporties en er is zelfs een petitie gestart voor de terugkeer van Dries op de tribune van het Polman stadion.

Deze club, die toch bekend staat om hun gastvrijheid, gezelligheid en tolerantie, is net als vele andere clubs blijkbaar begonnen met een ongekende vorm van betutteling. Dit blijkt tevens uit het feit dat Hercacles aangegeven heeft dat er, waarschijnlijk naar aanleiding van deze aktie, in een bapaald vak zelfs niet meer gestaan mag worden. Iedereen dient op zijn plek te gaan zittuh!! Doet men dit niet, dan kost men dit na een waarschuwing 3 maanden genieten van de plaatselijke trots.

Misschien is het een idee om zondag allemaal een opblaasbaar item mee te nemen!? Wij zien een old school trend in ieder geval graag terugkeren!

 

Toen spontaniteit en opblaasbare items nog waren toegestaan

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.