NEC gaat strijden om Chippie Polar Cup

Zoals eenieder bekend is NEC sinds enkele jaren betrokken bij een maatschappelijk project rond het eiland Curaçao, in samenwerking met investeerder Gregory Elias en de Antilliaanse voetbalbond NAVU. Eerder ging Mario Been met de hele selectie al op trainingskamp in de Antillen, en deze zomer zal ook Vloet met zijn mannen naar Curaçao overvliegen. NEC gaat daar meestrijden om de illustere Chippie Polar Cup. De cup is vernoemd naar twee fundamenten voor de lokale bevolking: Chippie (prepaid telefoonkaarten) en Polar (biermerk).

De Nijmegenaren zullen in een driedaags toernooi dat wordt afgetrapt op 21 mei de scheenbeschermers kruisen met Hubentud Fortuna (de kampioen van Curaçao in 2009), de Dutch Caribbean Stars en, last but not least, Ajax. NEC zal het toernooi openen tegen Hubentud Fortuna. Vorig jaar namen de Dutch Caribbean Stars, die onder leiding staan van voormalig NEC-speler Remco Bicentini en destijds jongens als Vurnon Anita, Gregory van der Wiel en Shanon Carmelia in de gelederen hadden, de beker mee terug naar Nederland. Bicentini is overigens ook assistent-coach van het Nederlands Antilliaans voetbalelftal.

In totaal zal de selectie tien dagen op Curaçao vertoeven, waar naast dit toernooi ook diverse voetbal-clinics voor de Antilliaanse jeugd gegeven zullen worden. De finale van de Chippie Polar Cup wordt gespeeld op 23 mei. Met een beetje mazzel zal onze Air Miles Cup dus eindelijk eens wat gezelschap krijgen in de prijzenkast van NEC.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.