Moes: “Het wordt een mooi duel”

Vanavond treft NEC op de Vijverberg een oude bekende, onze eigen ‘knuffelturk’ Muslu Nalbantoglu. Na een kort en teleurstellend verlopen uitstapje naar Kayserispor, heeft de oud-NEC’er zich bij streekgenoot De Graafschap terug in de kijker gespeeld. En hoe! De Doetinchemmers waren zo onder de indruk van onze Moes dat ze hem zelfs tot aanvoerder bombardeerden. Op de rechterflank sleurt en trekt hij als vanouds over het veld, tot dusverre met een aardig resultaat: de ploeg staat verdienstelijk 12e in de ranglijst, slechts twee punten onder NEC. Vanavond kan het dus zomaar stuivertje wisselen worden, beseft ook Moes. "We kunnen boven NEC komen. Het zou geweldig zijn als ons publiek dat zaterdag kan scanderen", beaamt hij tegenover Omroep Gelderland.

Makkelijk zal het niet worden, want NEC draait (afgezien van een belabberde Derby, waar de faalangst een beetje in de benen geslagen leek te zijn) momenteel best aardig. Vooral het veldspel ziet er bij vlagen verzorgd en zelfs aantrekkelijk uit, met veel lopende mensen en positiewisselingen. Een verademing ten opzichte van het vorige seizoen. "We moeten dus erg goed communiceren achterin en in principe met je man meegaan", beseft Moes. "Maar dat zien we in de wedstrijd wel." Voorlopig overheerst het goede gevoel bij de rechtsback. "Een mooi weerzien voor mij met jongens als Otten, Sibum en Davids. Het wordt een mooi duel."


Altijd vol erin, alleen hopelijk vanavond even niet.

Dat NEC dit seizoen bij vlagen best leuk voetbal laat zien is de coach van Moes blijkbaar een beetje ontgaan. Kalezic beweerde eerder deze week zelfs zonder blikken of blozen dat NEC onaantrekkelijk en resultaatgericht voetbal laat zien. Zou hij per abuis de videobanden van het vorige seizoen hebben zitten kijken? Vloet is het in ieder geval totaal niet eens met zijn Gelderse collega. "Zij spelen herkenbaar met veel lange ballen en kracht. Met Rose die ik nog ken hebben ze ook lengte. Wij moeten het meer van ons positiespel hebben." Dat het beter moet dan tegen de vistassen moge duidelijk zijn. "De wedstrijd tegen vitesse was een drama. De spelers beseffen dat ook. Ik heb een andere groep gezien de afgelopen dagen op de training waarin het positiespel goed was." Een ander positief punt is de leegloop van de ziekenboeg. Alleen Babos en George ontbreken nog altijd. "Daar word je als trainer blij van, alles is bijna weer terug. George zit nog niet bij de selectie, maar tegen ADO misschien wel. Het gaat goed, hij moet een paar pittige trainingen goed doorstaan. Leroy is nu al 56 dagen weg. Ik baal als een stekker, maar we nemen ook weer niet te veel risico met hem."

Een van de belangrijkste pionnen in het aanvalsspel van de Nijmegenaren is uiteraard Lasse Schöne. Na zijn langdurige blessure lijkt hij de laatste weken weer langzaam terug te komen op zijn oude niveau van 2008. "Ik speel een beetje van rechts. En mag eigenlijk overal bewegen waar ik zin in heb. Hoewel de posities steeds goed bezet moeten zijn. Wij moeten opbouwen van achteruit en de middenvelders aanspelen. Lange ballen is echt niets voor ons. We spelen om te winnen. Met alle respect, maar we hebben het wel over De Graafschap en niet over Ajax-uit." Strijdbare taal van de Deen, die zelf ooit ook in Doetinchem actief was. "Twee mooie jaren waren het daar. ‘D’ran’ zeggen ze en dan gaan ze 100 procent. Een echt team is het. Ach, op De Vijverberg is altijd lastig en moeilijk."

Moeilijk of niet, na de puntendeling vorig weekend in de Goffert verwachten wij vanavond uiteraard wel wat meer strijd en voetbal. Linksom of rechtsom, die drie punten moeten gewoon mee terug naar Nijmegen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.