Chatelle uiteindelijk toch naar NEC!

De kogel is eindelijk door de kerk: Thomas Chatelle wordt dit seizoen gehuurd van RSC Anderlecht. Dit meldt de officiële site. Alleen een medische keuring zou nog roet in het eten kunnen strooien. Met Chatelle is dan alsnog de lang beloofde linker vleugelspits gevonden.

Chatelle speelde eerder voor Racing Genk, AA Gent en het ons inmiddels welbekende KV Mechelen, de oude ploeg van Vleminckx. Bij Anderlecht kwam hij door flinke concurrentie weinig aan spelen toe, waardoor een verhuur opeens aantrekkelijk werd voor de 29-jarige Belg. De Algemeen Directeur van Anderlecht lichtte dit als volgt toe: "Thomas is 29 en wil elke week spelen. Die garantie kan RSCA hem niet bieden daarom heeft de club meegewerkt aan de tijdelijke overgang. Hij zal in Nederland een competitie treffen die bij zijn speelstijl past en waar hij zijn talent ten toon kan spreiden in een ambitieuze club."

Chatelle heeft er in elk geval zin in: "Ik kijk er naar uit om voor NEC te gaan voetballen. De club en de organisatie maken een goede indruk op mij. NEC is de competitie goed begonnen met een overwinning en ik hoop snel mijn bijdrage aan volgende overwinningen te kunnen leveren."

Chatelle zal hopelijk dit weekend al inzetbaar zijn in de uitwedstrijd tegen Willem II. Wij wensen hem alvast veel succes en hopen dat hij samen met George eindelijk eens wat inhoud aan ons doorgaans nogal loze 4-3-3 ‘concept’ kan geven en dat Vleminckx dit seizoen zowaar wat voorzetten voor de kiezen krijgt!

UPDATE: Chatelle heeft woensdagmiddag de medische keuring prima doorstaan en is nu dus officieel aan de selectie toegevoegd. Wij wensen hem veel succes en doelpunten/assists bij ons NEC!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.