Kaartverkoop NEC als onderpand lening

Onze club heeft weer centjes nodig. Aangezien ze in het torentje redelijk creatief zijn kwamen ze met het onderstaande plan wat vandaag te lezen is in de Gelderlander. Nu maar hopen dat de supporters blijven komen.

Betaaldvoetbalclub NEC uit Nijmegen wil een nieuwe lening van enkele miljoenen euro’s aangaan, waarbij de ticketverkoop van de komende jaren als onderpand dient. De club heeft snel cash geld nodig omdat de licentiecommissie van de KNVB voor het lopende seizoen een liquiditeitsgarantie van 2 miljoen eist.

Voetbalclub NEC is door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) ingedeeld in categorie I (voor clubs die in grote nood verkeren) en moet daarom aan strenge financiële voorschriften voldoen.

De Nijmeegse club kan de beoogde lening relatief goedkoop krijgen omdat de zekerheidsstelling (een claim op de recettes) de club een lagere rente kan opleveren. In Engeland is deze manier van geld lenen al enige tijd ingeburgerd, in Nederland nog niet. Wel gebruiken Nederlandse clubs te verwachten transferopbrengsten en tv-rechten als onderpand voor leningen.

Woensdag buigt de Nijmeegse gemeenteraad zich bovendien over een voorstel van het college waarbij NEC 2,2 miljoen euro ontvangt omdat de club afziet van het recht om het trainingscomplex De Eendracht terug te kopen. Onderdeel van deze overeenkomst is dat NEC uit de te ontvangen miljoenen meteen de huur voor 2010-2011 (circa 75.000 euro) vooraf betaalt.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.