Jong NEC wint met 0-5!

Hoewel de ogen van de meeste supporters gisteravond waren gericht op de wedstrijd Jong AGOVV nogiets tegen Jong Ajax, vergaten de meesten dat óók onze jonge talenten moesten voetballen. In het Kyocera Stadion (thuishaven ADO, wist u het?) werden de jonge Hagenaren met maarliefst 0-5 verslagen: doelpunten kwam op naam van Fejzullahu (2x), Latupeirissa, Alakmak en Loen.

Voor de wedstrijd gespeeld werd was ADO Den Haag de trotse koploper in de beloftencompetitie, gevolgd door PSV en AZ. In de vierde wedstrijd kon de ploeg van trainer Dennis den Truk maar weinig domineren. Het eerste kansje kwam nog wel van de kant van ADO nadat Amieux zijn man liet lopen, alleen echt gevaarlijk werd aanvaller Antonia niet.

Na twaalf minuten was het aan de andere zijde wel raak: Erton Fejzullahu liet zien zijn scherpte niet verloren te zijn en strafte zwak verdedigen meteen af. De assist kan op naam van Caifano Latupeirissa worden gezet; hij zorgde er voor dat de pass perfect voor de voeten van de lang geblesseerde Erton kwam. De man van de assist was ook niet te stoppen bij het tweede doelpunt: vanaf links draaide hij met zijn rechterbeen naar binnen en kon (wederom door slecht verdedigen) de 0-2 simpel binnenkrullen.

Na de 0-2 kregen de groen-gelen langzaam het overwicht in de wedstrijd: prachtige reflexen van onze nieuwe goalie Van Duin gooiden echter roet in het eten. Ruststand: 0-2. Na een peptalkje van Jacky ‘Goal’ de Gier in de rust was het onze club dat na de pauze het heft weer in handen nam: Fejzullahu zorgde met een vrije trap (die van richting werd veranderd) voor de 0-3, Furkan Alakmak knikte de rebound van Ryan van Dijk prima in, en tot slot deed ook Youri Loen nog een duit in het zakje: 0-5. De uitslag was het minimaal haalbare: mede doordat Latupeirissa een hoop kansen miste werd ADO een monsternederlaag bespaard.

Opstelling: Van Duin, Wellenberg, Ebergen (78. Lawalata), Van Eijden, Amieux, Van Dijk, Fejzullahu (89. Tutuarima), Loen, Latupeirissa, Ten Voorde (69. Foor) en Alakmak

Door de zege bezitten we de met acht punten de tweede plek in de beloftencompetitie, samen met Jong PSV en Jong Cambuur/Groningen. Één puntje daarboven staan de mannetjes van AZ. De 27e komt Jong NEC op de Eendracht weer in actie tegen Jong Helmond Sport, de vierde van onder volgens de huidige ranglijst.

Zondag ook twee tegen AZ?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.