HUZDN: We love you Brookhuis we do!!!

Brookie, zoals vele hem noemen, zit al 25 jaar bij de club, is een echte sportman en een echte NEC-er. Volgend jaar wordt hij 50 jaar en onze keeperstrainer ziet er nog steeds afgetraind uit. Naast het trainen van keepers bereidt hij de jonge spelers voor op de harde profwereld. Door gesprekken met ze aan te gaan waarschuwt hij ze voor de vele valkuilen. Een tijdje geleden kwam hij in de Gelderlander met onderstaande anekdote.

"Met de kennis van nu waren wij toen je reinste amateurs. Een dag na de wedstrijd gingen we met de hele spelersgroep naar het fitnesscentrum van Eddy Speyers. En daarna aan de bitterballen en het bier! We trainden vier keer in de week. Een dag voor de wedstrijd ging je niet stappen. Dan at je biefstuk. "

Een tijd voor vele om nooit te vergeten. Het was die tijd dat Wilfried nog gewoon in een geel-zwart gestreept keepersshirt kon spelen. Iets wat je je nu niet meer voor kan stellen. Voor ons is Brookie een doodnormale boerenlul die wij lief hebben. Voor hem geen Armani broeken en Bikkemberg schoenen. Nee, voor Brookie is het “Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg”

Brookhuis die maar liefst 429 duels in 11 seizoenen voor NEC speelde was altijd erg geliefd en een absolute topper. Helaas is hij 1 seizoen te lang door gegaan, een seizoen dat Brookhuis onwaardig was. Laten we het zo zeggen. Dat seizoen pakte hij geen punten voor onze club. Maar ondanks dat is het nog altijd……

We love you Brookhuis, we do!!!


Brookhuis in het geel-zwart.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiƫren van content is niet toegestaan