Maar maximaal 300 klepperaars in het uitvak

Gisteren is bekend geworden dat AZ maar maximaal 300 kaasboeren mee mag nemen uit Alkmaar voor de wedstrijd tegen ons Eniesee.

Supporters beweging Victoria Alkmaar meldt op haar website dat de lokale drie van Nijmegen niet zit te wachten op loslopende Alkmaarders in Nijmegen. Dit naar aanleiding van een incident vorig jaar. Een groep van 40 kaaskopjes was een beetje vervelend aan het doen in het centrum van Nijmegen, in de bus naar het stadion wilden ze niet betalen, en bij het uitvak werden ze aangevallen door een groepje NEC supporters. Klinkt als een gezellig dagje uit.

Maar blijkbaar is zwartrijden, aangevallen worden en een beetje baldadig doen in de stad voldoende voor een verplichte combi. Door tussenkomst van eerder genoemde supportersbeweging is de verplichte buscombi omgezet in een autocombi. Alleen zijn de voorwaarden van de autocombi dat er maar 100 bezoekers met de auto mogen komen en de rest met de bus.

Maar hoe zit dat nu met die voetbalwet? Die moet er toch voor zorgen dat een individu aangepakt kan wordent? Dus dat betekent dan toch dat die 40 AZ supporters die vervelend deden en die groep NEC’ers die de aanval inzette aangepakt kunnen worden, en alle andere supporters lekker op eigen vervoer naar een wedstrijd kunnen!?

Of blijven we in Nederland lekker hele groepen supporters over één kam scheren en blijven we maar naar extreme maatregelen grijpen waar alle supporters de dupe van worden? In plaats van elk individu afzonderlijk aan te pakken die het voor de rest verziekt? Daar was die voetbalwet toch voor?


Het uitvak vorig seizoen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.