Krullenbol fluit NEC

Het is weer dinsdag; tijd om de topscheidsrechters uit Nederland weer te verdelen. Deze week heeft scheidsrechters-opa Dick van Egmond besloten dat krullenbol Reinold Wiedemeijer de wedstrijd van ons cluppie tegen AZ mag leiden. Van de afgelopen zeven wedstrijden die deze A-scheids floot verloren we er slechts één.

De laatst gefloten wedstrijd was ook meteen een van de meest rampzalige duels van vorig seizoen. Wiedemeijer floot in de derde ronde van de KNVB-beker de wedstrijd tussen NEC en Excelsior, de club die toen nog uit de Jupiler League afkomstig was. Na twee helften en een verlenging billenknijpen won ons NEC op het nippertje met 2-1: John Goossens de 1-0, Guyon Fernandez (uiteraard) de 1-1 en in de verlenging scoorde onze ouwe trouwe ‘Potje’ het doelpunt die zorgde voor een ticket voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Beide ploegen eindigde het duel met tien man: Ramon Zomer moest in de tweede helft met twee keer geel het veld verlaten, en Leen van Steensel kon in de verlenging met twee gele kaarten het veld verlaten. Let wel: Wiedemeijer floot een redelijke wedstrijd.