Jong NEC pakt punt tegen Jong Feyenoord

Gisteravond heeft Jong NEC met 1-1 gelijkgespeeld tegen de beloften van Feyenoord/Excelsior. Jong NEC bestond ditmaal, afgezien van de selectiespelers Van Dijk, Alakmak en de van een blessure terugkerende Latupeirissa, geheel uit A-junioren. Dit met het oog op de zware competitieweek van de selectie. De 1-1 mag dus best een mooie prestatie genoemd worden, zeker als je ziet dat bij Jong Feyenoord jongens als Biseswar, Mulder, Cabral en Lumb meespeelden.

De Nijmegenaren begonnen de eerste helft voortvarend en kwamen zelfs enkele malen geheel vrij voor keeper Mulder. De Feyenoord-keeper wist zijn doel echter schoon te houden. Aan de andere kant was het helaas wel raak; na een klein half uur spelen opende Fileccia de score voor de Rotterdammers. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft leken de bezoekers de boel een stuk beter voor elkaar te hebben. Toch was het Carlos dos Santos die in de 66e uit een counter de gelijkmaker binnenschoot voor Jong NEC. Daar bleef het verder bij en dus staat Jong NEC nog altijd netjes op een gedeelde tweede plek in de beloftencompetitie, samen met Jong AZ. Jong PSV gaat na 9 wedstrijden aan kop met 21 punten, 5 punten meer dan de Nijmegenaren en de Alkmaarders, al hebben de laatsten een iets beter doelsaldo dan onze beloften. Ook Jong ADO, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, kan nog op gelijke hoogte komen met Jong NEC en Jong AZ.