Jong NEC onderuit tegen Jong PSV

Afgelopen maandagavond heeft NEC de op één na laatste uitwedstrijd (er staat er nog één op het programma tegen Jong de Graafschap) van het huidige seizoen verloren. In een uitduel met Jong PSV gingen de beloften met 1-0 verloren. Een schande is het niet: de Eindhovenaren zijn namelijk de trotse koploper van de beloftencompetitie.

Eerder dit seizoen wist NEC nog een puntje af te snoepen van het team van Anton Janssen (ex-NEC). Vandaag kon de 1-1 eindstand van toen niet worden geëvenaard en bleef de teller hangen op een minimale uitslag voor Jong PSV. Het enige doelpunt werd gemaakt door het 19-jarige talent Josemar Makivala en kwam uit een klutssituatie. PSV profiteert hiermee van een (verrassende) misstap van Jong Ajax bij Jong de Graafschap en staat met nog drie duels op het programma op de eerste stek.

Wie de moeite had gedaan om naar Eindhoven af te reizen kwam van een koude kermis thuis: de wedstrijd was van beide kanten dramatisch en zeer slordig en de passes werden vooral in de voeten van de tegenstander gelegd. Andy van der Meyde deed de eerste helft mee aan de zijde van PSV, evenals doelman én ex-NEC’er Basje Roorda. Het team van Jack de Gier staat nu met 27 punten op de elfde plek (van de veertien).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.