Jong NEC kwakkelt, opnieuw blessure George

Jong NEC begon dit seizoen prima en draaide lange tijd bovenin mee in de Beloftencompetitie, maar de klad lijkt er nu toch een beetje in te komen. Niet echt verwonderlijk natuurlijk, met de recente blessures in de selectie wordt ook de spoeling voor Jong NEC steeds dunner. Zo had De Gier gisteren in de uitwedstrijd tegen Jong Heerenveen/Emmen de beschikking over slechts drie verdedigers die tevens bankzitten bij de hoofdmacht, namelijk Wellenberg, Amieux en Ebergen. Daar bovenop stonden er tegenover onze beloften acht Heerenveeners die ook bij de hoofdmacht van de Friezen hun wedstrijden meepikken. Tot overmaat van ramp kreeg Wellenberg vlak na de rust ook nog een rode kaart. De 5-0 nederlaag is dan ook wel verklaarbaar.

In tegenstelling tot de rode kaart die Davids eerder dit seizoen ontving bij Jong NEC, blijkt de kaart voor Wellenberg gelukkig niet te gelden voor wedstrijden van de selectie en kan hij tegen Twente dus gewoon meedoen. Gelukkig maar, want door de schorsing van Otten en de blessure van Van Eijden heeft de hoofdmacht het niet ruim achterin.

Volgens de website van de noorderlingen (NEC zelf doet helaas nog altijd maar zeer mondjesmaat verslag van onze aanstormende talenten) begon NEC nog best aardig aan de wedstrijd, maar na een kleine 20 minuten was het toch Jong Heerenveen dat op een 1-0 voorsprong kwam. Tien minuten later was er echter ineens een domper van een hele andere aard. Leroy George, net terug van een enkelblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen PSV, leek zich opnieuw te blesseren aan diezelfde enkel en moest het veld verlaten. Onderzoek in het ziekenhuis moet vandaag uitsluitsel geven over de ernst van deze hernieuwde kwetsuur. Op slag van rust kreeg Jong NEC ook nog een penalty tegen en mochten de mannen van De Gier dus met 2-0 achterstand de kleedkamer opzoeken.

Was de eerste helft al kommer en kwel, binnen een minuut na de aftrap voor de tweede helft had Niels Wellenberg al een rode prent te pakken na wat de NEC site ‘verbaal in de slag met de scheidsrechter’ noemt, maar waar de site van Heerenveen zelfs over een kort handgemeen spreekt. Curieus. Binnen vijf minuten na het wegzenden van Wellenberg lag de bal alweer achter Van Duin voor de 3-0. De twee doelpunten in de laatste 10 minuten van de wedstrijd waren voor de statistieken.

Jong NEC zakt hiermee naar een nog altijd verdienstelijke 5e plek op de ranglijst, al zit het momenteel allemaal erg dicht bij elkaar met drie andere teams (waaronder Jong Heerenveen) die ook op 17 punten staan. Het is te hopen dat de blessure van George mee blijkt te vallen en dat we hem niet opnieuw twee maanden kwijt zijn. We houden jullie op de hoogte.