De grote “Tom van Sichem show” in de Goffert

Het is weer dinsdag: tijd voor de aanstellingen van de goudhaantjes die de KNVB onder zijn hoede heeft. Deze week mag Tom van Sichem zijn fluitje meenemen naar de oudste stad van Nederland. En van betrouwbare insiders hebben wij vernomen dat met Tom van Sichem een werkelijk spectaculaire show naar Nijmegen zal komen. Twee weken geleden floot de 42-jarige leidsman de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Cambuur Leeuwarden. Na de wedstrijd kreeg de arbiter forse kritiek te voorduren van Jan Everse, trainer en bitterballenexpert van Sparta Rotterdam. Kort samengevat: ”Dit was de grote Tom van Sichem-show”.

En dus krijgt van Sichem deze week een promotie naar de Eredivisie, de KNVB wil op het hoogste niveau in Nederland namelijk scheidsrechters hebben die volop in de spotlights staan. Het wordt alweer de twaalfde keer dat de leidsman uit Almere een wedstrijd van NEC onder zijn hoede heeft: negen maal in de Eredivisie, eenmaal in de beker en eenmaal in de play-offs. Vijf keer wisten wij te winnen, de laatste keer in 2009 in de Euroborg van FC Groningen in de beker. De laatstgefloten wedstrijd verloren we: in april van het jaar 2010 verloren we in de Koel met 2-0 van VeeVeeVee.

In 2006 floot hij ook al een thuiswedstrijd tegen de Tukkers. Blaise N’Kufo, Kennedy Bakircioglu en Patrick Gerritsen beslisten toen het duel in het voordeel van FC Twente; 0-3. Enne: een ding. Voetbal is een contactsport, dus tikkertje in het penaltygebied kan nooit een penalty opleveren!

De laatste (onterechte) rode kaart was voor Ramon Zomer, in februari 2009 tegen FC Grunn.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.