John Goossens alsnog vrijgesproken van rode kaart

Het blijft lachen met de KNVB. Nadat Goossens tegen FC Dordrecht met rood van het veld was gestuurd, kreeg hij van de KNVB 3 wedstrijden schorsing aan de broek, waarvan een voorwaardelijk. Een veel te hoge straf gezien de zwaarte van de overtreding en eerdere vonnissen in soortgelijke situaties, dus uiteraard besloot NEC in beroep te gaan.

Wat schetste onze verbazing toen de beroepscommissie besloot om, in plaats van de straf te verlichten, de voorwaardelijke wedstrijd om te zetten in een onvoorwaardelijke schorsing! NEC trok dus maar weer opnieuw de stoute schoenen aan en tekende wederom beroep aan.

Vandaag kwam de beroepscommissie met een nieuwe uitspraak, en warempel: de KNVB heeft het restant van de schorsing (twee wedstrijden, aangezien Goossens al aan de kant zat tegen Feyenoord) geheel laten vallen. Netjes gedaan dus van Carlos en co, al blijft het bizar dat de KNVB binnen twee weken tijd van twee naar drie naar één duel huppeltruttert.

Als extra opsteker voor Goossens is hij ook nog eens alsnog bij Jong Oranje gehaald. Net als Bram Nuytinck eerder deze week, kreeg ook John vandaag te horen dat er door het wegvallen van een selectiespeler een extra plek beschikbaar is gekomen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.