Toch nog NEC’ers bij Jong Oranje

Bram Nuytinck en John Goossens zijn door de bondscoach van Jong Oranje, Cor Pot, alsnog opgeroepen om een bijdrage te leveren in de interlands tegen de leeftijdsgenoten uit Oekraïne aanstaande zaterdag en volgende week dinsdag, met als inzet een ticket voor het EK 2011 in Denemarken.

Voor Bram Nuytinck is het de tweede keer dat hij bij de selectie van Jong Oranje zat. Eerder maakte hij al zijn debuut tijdens het kwalificatieduel met Spanje. Een gelukkig debuut was het zeker niet; de verdediger mocht de laatste tien minuten invallen en veroorzaakte een domme penalty die én een gele kaart, én een uiteindelijk beslissende strafschop opleverde (2-1 verlies). Bram vervangt in de selectie de geblesseerde AZ’er Nick Viergever. Hopelijk kan hij tegen Oekraïne revanche nemen!

John Goossens speelde tegen Spanje een betere wedstrijd. De man uit Heemstede speelde prima op het middenveld en was de baas over alle vrije trappen die Jong Oranje mocht nemen. In eerste instantie werd John ondanks dat niet opgeroepen, maar door een blessure van Ajacied Siem de Jong mag hij mogelijk alsnog in actie komen. Alleen maar goed nieuws vandaag dus voor de vrijetrappen-specialist!

Onze goalie Jasper Cillessen en verdediger Rens van Eijden staan nog op de stand-by-list. Lasse Schöne is daarnaast ook opgeroepen voor het nationale elftal van Denemarken, dat kwalificatiewedstrijden speelt tegen Portugal en Cyprus.

Het is niet zijn eerste keer in Jong Oranje

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.