Jhon van Beukering op vervroegde vakantie + UPDATE

Een week of twee geleden berichtten we al dat Jhonnie van de Burgerking uit de selectie van De Graafschap was gezet vanwege overgewicht. Binnen een dag of twee had de spits, die dit seizoen gehuurd wordt van NEC, de kilo’s er blijkbaar al weer af gewerkt.

Vandaag echter maakte De Graafschap bekend dat de samenwerking met Jhon van Beukering alsnog per direct verbroken wordt. De club doet verder geen mededelingen over het hoe en waarom van deze beslissing.

NEC neemt de spits ook niet terug, aangezien zijn contract deze zomer afloopt. En dus mag Jhon de rest van het seizoen op de bank thuis afmaken. Het zal ons benieuwen waar hij volgend seizoen te bewonderen valt; wellicht op Stationsplein 5…?

UPDATE:

Volgens Omroep Gelderland speelt Van Beukering niet meer bij De Graafschap omdat de spits in de zaal zou hebben gespeeld terwijl hij bij De Graafschap niet in actie kon komen vanwege een knieblessure. Dit is zeker niet de enige reden dat de spits weg is bij de Doetinchemse club. "Het is een optelsom, maar verder kan ik niks zeggen", laat directeur voetbalzaken Leen Looyen weten.

De clubleiding wil niks officieel bevestigen en Van Beukering geeft geen commentaar, omdat dit zo is afgesproken toen beide partijen vrijdag uit elkaar gingen.

Van Beukering mag dit seizoen overigens niet meer voor een andere club in Nederland uitkomen. Hij was door NEC verhuurd aan De Graafschap en volgens de regels mag hij dan dit seizoen niet meer voor een derde Nederlandse club uitkomen, ook niet op amateurbasis.

Een transfer naar een buitenlandse club behoort nog wel tot de mogelijkheden. De transfermarkt in Oost-Europa en Scandinavië is nog tot 15 maart open. Misschien is Dinamo Boekarest een optie?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.