Cruciale miljoenendeal NEC op losse schroeven

De Nijmeegse gemeenteraad gaat vooralsnog niet akkoord met de deal waarbij NEC 2,2 miljoen euro ontvangt, omdat de club afziet van het recht het trainingscomplex terug te kopen.

De raad wil, op voorstel van VVD en GroenLinks, een second opinion naar de rechtsgeldigheid van de deal. Grote vraag daarbij is of NEC inderdaad het keiharde recht heeft om De Eendracht terug te kopen voor het geringe bedrag van 300.000 euro. De stadsadvocaat meent van wel, maar diverse partijen betwijfelen dat. Zij willen daarom een onafhankelijke jurist naar de oude contracten en overeenkomsten laten kijken.

De deal is enorm belangrijk voor NEC, dat kampt met financiele problemen. Woensdag werd nog bekend dat de club miljoenen moet lenen om aan de eisen van de licentiecommissie te voldoen.

Wethouder Floris Tas hield de gemeenteraad woensdagavond voor dat de situatie voor NEC ‘penibel’ wordt als de Eendrachtdeal niet doorgaat. Eind deze maand velt voetbalbond KNVB een nieuw oordeel over de situatie bij de Nijmeegse club, zei hij.

De raad heeft volgden week woensdag een extra raadsvergadering ingelast. Dan moet de uitkomst van de second opinion er liggen en wordt een besluit over de Eendrachtdeal genomen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.