Het circus begint met een nipte overwinning

De profs van NEC hebben de traditionele seizoensopening tegen de amateurs met 2-1 gewonnen. De amateurs kwamen na 25 minuten nog op voorsprong,  door een benutte strafschop van Tom Diebels, maar zagen John Goossens een half uur voor tijd met een bekeken lob de stand gelijk trekken. Dezelfde Goossens had eerder al de kans om de gelijkmaker te maken vanaf de strafschopstip maar miste.

Iedereen had zich al verzoend met een gelijkspel maar Bas Sibum en weer Goossen dachten daar anders over. In de laatste minuut kopte Sibum een prachtige vrije trap van Goossens binnen. 2-1.

Hoewel de uitslag er in oefenpotjes niet toe doet, besefte Wiljan Vloet donders goed dat de zege belangrijk was. "Vooropgesteld, we speelden vandaag niet tegen een slecht elftal, hoor. Zij stonden verdedigend heel compact. En wij zijn nog dingen aan het uitzoeken", stelde Vloet die vrijwel zijn hele selectie aan bod liet komen, tegenover De Gelderlander. Alleen Bram Nuytinck en de van Ajax gekomen Nathaniel Will speelden de volle negentig minuten. Nuytinck op zijn favoriete positie, links in het centrum van de verdediging en Will de eerste helft als rechtsback en de tweede helft als linkerverdediger. De op proef spelende Tsjechische doelman Tomas Vaclik, speelde de gehele tweede helft en hield zijn goal schoon.

Vloet was in elk geval blij dat de kop er af was. "Ik heb er zin in", zei de Brabander. "Het circus is weer aan de gang."

Opstelling 1e helft: Babos, Will, Nuytinck, Ebergen, Amieux, Zimling, Schöne, Davids, Ntibazonkiza, Vleminckx, Grootfaam.

Opstelling 2e helft: Vaclik, Wellenberg, van Eijden, Nuytinck, Will, Sibum, Loen, Goossens, Alakmak, ten Voorde, Latupeirissa.