Het begint weer te kriebelen bij Schöne

Lasse Schöne. Voorgaande jaren de held in de Goffert, dit jaar de schlemiel van de selectie. Een hardnekkige blessure zorgde er voor dat de Deense international dit seizoen vaker op een stoeltje op de tribune zat dan op het wedstrijdformulier stond. Alleen de eerste vier duels tegen Feyenoord, SC Heerenveen, Roda JC en VVV kwam hij aan spelen toe. In de Gelderlander van vandaag staat een interview met Schöne.

Lasse Schöne liep de blessure in september op tijdens een training van NEC. Zijn kruisband scheurde volledig af: „De spieren in mijn linker boven­been waren verdwenen. Alles was weg. Het was gewoon blubber”. Mocht het nog niet genoeg zijn: daarnaast was ook nog eens de binnenmeniscus beschadigd en is er schade aan de binnenband van de knie.

Over zijn tijd in het me­disch centrum van de KNVB in Zeist: „Een half jaar was ik hier. Elke dag. Ik heb verschillende jongens weer zien vertrekken. Alje Schut van FC Utrecht, Ronald Graafland van Vit­esse. Mark Otten laatst nog. Nee, dat vond ik geen moeilijke mo­menten. Want je weet: jouw dag komt ook. En dat is nu bijna zover. Heerlijk.”

Het einde is dus in zicht: „Ik ben tevreden. Geen pijn. Nergens last van. Mis­schien dat ik aan het eind van de maand mijn eerste wedstrijd kan spelen. Misschien haal ik het WK” waren de woorden van Lasse na zich drie kwartier te hebben uitgeleefd op het veld, samen met de fysiotherapeut van het ‘grote’ Oranje, Ricardo de Sanders.

Zijn andere fysiotherapeut, Raymond, wil echter toch niet dat Schöne zo snel mogelijk zijn oude niveau haalt. Denemarken is namelijk op het WK gekoppeld aan ons Oranje en dit zou kunnen betekenen dan de aanvaller met een te goede vorm Nederland de das om zou kunnen doen; de fysio wil hem op de behandeltafel wel eens ietsje harder knijpen dan nodig is: „Omdat ik niet té fit mag worden nu wij tegen Nederland spelen”, zegt Lasse met een knipoog.

Het zou mooi zijn als we Lasse over een maand weer terug gaan zien op het veld van de Eendracht in een duel van Jong NEC én natuurlijk op het WK. Nadat Mark Otten de ziekenboeg al eerder had verlaten zijn de hardnekkige blessures eindelijk verbannen in Nijmegen!


Lasse is bijna terug

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.