Bitterbal Jan moet even puzzelen

Trainer Wiljan Vloet zit momenteel weer in de luxepositie van een kleine ziekenboeg. Nadat eerder Mark Otten de ziekenboeg kon verlaten en langzaam al weer mee begint te spelen bij Jong NEC, zitten alleen nog Niels Wellenberg en Lasse Schöne op de tribune in Heerenveen. Ook John Goossens is weer helemaal fit: hij werd tegen Roda JC nog wel aan de kant gehouden omdat hij niet topfit was, maar hij zal er aankomende vrijdag wel gewoon weer bij zijn gezien de uitspraken van Wiljan Vloet na het verloren duel tegen Roda (”Achteraf had ik John er vanaf het begin in moeten zetten.”)

Bij SC Heerenveen heeft Jan Everse het een stuk minder riant. Deze week werd bekend dat middenvelder Michal Svec en naamgenoot Michal Papadopulos niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn vanwege respectievelijk een teen- en enkelblessure. Vooral de blessure van de laatstgenoemde is een flinker domper voor ‘Bitterbal Jan’. De spits is met zeven doelpunten samen met Sibon de gedeeltelijke clubtopscoorder van de Friezen. De andere clubtopscoorders staan hier met drie en vier doelpunten ver onder. Ook Svec is een potentiële basiskandidaat.

In de ziekenboeg zaten al een aantal spelers: Martin Lejsal is er zeker niet bij wegens een schouderblessure en ook Brian Vandenbussche is een twijfelgeval. De Frieze middenmoter heeft echter in de naam van Henk Timmer een prima stand-in. Toch was er ook goed nieuws voor Everse: hij kan wel weer beschikken over Oussama Assaidi (ex de Graafschap), hij komt terug van een enkelkwetsuur.

Nu kan alleen het weer of de scheids nog de schuld worden gegeven!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.