Heracles en Pelister wachten in Estepona

Zoals bekend vertrekt de selectie van NEC vrijdag a.s. naar Estepona in het zuiden van Spanje voor een trainingskamp. Het team van Wiljan Vloet zal daar in voorbereiding op de tweede seizoenshelft twee oefenwedstrijden gaan afwerken.

Als eerste tegenstander staat daags na aankomst hoogvlieger Heracles Almelo te wachten. Deze club haalde voor de Kerst ruim het dubbele puntenaantal van NEC en lijkt op weg naar de play offs. Eind september wonnen de mannen van de in de Kuip uitgekotste Gertjan Verbeek met 0-2 in de Goffert. Heel veel slechter dan in die hemeltergende pot zal NEC het wel niet kunnen doen.

Drie dagen later, dinsdag 12 januari dus, neemt NEC het op tegen FK Pelister Bitola uit Macedonië. Deze club eindigde vorig jaar als tiende en had een play off nodig om zich veilig te spelen, maar bezet dit seizoen een keurige vierde plaats. Net als NEC speelde de club vorig jaar Europees, het werd daarin in de eerste ronde uitgeschakeld door het Cypriotische Apoel. Bitola is een oude, niet al te grote stad (95.000 inwoners) in het zuidwesten van Macedonië. Pelister staat bekend om zijn goede jeugdopleiding. Eén exponent daarvan is de ons welbekende Gorgi Hristov, die in Bitola geboren is en bij Pelister zijn carriere begon en op 18 jarige leeftijd naar Partizan Belgrado overstapte.

Zowel het duel tegen Heracles als tegen Pelister begint om 16.00 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.