Brookhuis wordt Performance Manager

Eerder meldden we al dat NEC op zoek is naar een extra assistent-trainer voor trainer Wiljan Vloet, vandaag meldt De Gelderlander dat ook Wilfried Brookhuis een rol in de technische staf op zich zal gaan nemen. De oud-doelman had al een rol als assistent na het wegvallen van Lodeweges en De Groot, maar zal nu definitief worden toegevoegd als ‘performance manager’ (om maar even aan te geven dat NEC definitief een bedrijf is geworden). Brookhuis zal zich in zijn nieuwe rol ‘nadrukkelijk gaan be­zighouden met individuele begelei­ding van de selectiespelers’.

Carlos Aalbers legt één en ander nog eens uit: „Wilfried wordt de spin in het web wat betreft de ontwikkeling van de spelers. Hij gaat de spelers individueel in kaart brengen. Hun fysiek, het voedings­programma en hij zal daarbij kop­pelingen maken, zodat we straks per speler een heel nauwgezet beeld hebben.”
Een soort schoolmeester dus om de selectie in gareel te houden, geen overbodige luxe na de vele probleemgevallen de afgelopen jaren.

Met deze opzet kiest NEC volgens Aalbers voor de lange termijn. Brookhuis moet een vaste schakel worden tussen de medische staf, trainersstaf en de spelers. "Als je dit bij de trainer laat en die vertrekt na een paar jaar weer, dan gaat een groot gedeelte van de kennis verlo­ren en bovendien verdwijnt de drijvende kracht dan meteen", aldus Aalbers. 

Naast zijn nieuwe rol zal Brookhuis ook als keeperstrainer actief blijven. Voor de functie van hoofd opleidingen zal een nieuwe man worden aangesteld. In eerste instantie zal de vacature intern worden ingevuld.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.