El Akchaoui mag per direct transfervrij weg + UPDATE

NEC lijkt in de wintermaanden niet alleen vol aan het sneeuw ruimen geslagen te zijn, ook de spelersgroep ziet dezer dagen de sneeuwschuiver met rasse zwiepen door de selectie razen. Waar eerder al Tshibamba en El Kabir de deur werd gewezen, daar is vandaag ook aan Youssef El Akchaoui te kennen gegeven dat zijn toekomst elders ligt, zo laat Voetbal International ons weten. De technische leiding heeft de 28-jarige linksback, die sinds medio 2006 voor onze club uitkomt, laten weten dat de voorkeur gegeven wordt aan een andere invulling op de linkerflank. El Akchaoui mag daarom per direct en transfervrij door geïnteresseerden opgehaald worden bij de Goffert.

"De technische leiding geeft voorlopig de voorkeur aan anderen. Gezien de status van Youssef is het beter dat hij een andere uitdaging zoekt", verklaart Carlos Aalbers in de nieuwe VI. Hij voegt daaraan toe: "Ik moet toegeven dat ook het financiële aspect meespeelt. Hij heeft een goed salaris, onze financiële speelruimte speelt dus mee."

Onder veel supporters leeft al enige tijd het idee dat, na zijn afgeketste transfer naar Feyenoord eerder dit jaar en de ‘aanvoerdersband-soap’, de inzet en de prestaties van El Akchaoui een flinke duik hebben genomen. De speler zelf ontkent dit echter stellig: "Pure onzin! Aalbers moet gewoon zeggen dat dit een financiële kwestie is. Klaar. Ik heb dit seizoen drie goals gemaakt. Door een doelpunt van mij zijn we naar de kwartfinale van de beker gegaan. (DTH: wellicht dat Youssef hier in zijn boosheid even wat lichtelijke waandenkbeelden ontwikkeld heeft, aangezien hij zijn competitiedoelpunt tegen Groningen hier lijkt aan te zien voor een bekerdoelpunt, al zat er toch zeker een kleine maand tussen deze twee wedstrijden. Of de VI heeft niet Youssef maar Erton of John aan de telefoon gehad, in welk geval dit verhaal nog vele malen vreemder wordt…) De club vroeg afgelopen zomer een transfersom voor mij. En nu zou ik om kwalitatieve redenen een andere uitdaging moeten zoeken? Dat gaat er bij mij echt niet in."

Het is de zoveelste bizarre ontwikkeling in een toch al uitermate turbulent seizoen. El Akchaoui miste onder zowel Been, Lodeweges, als Vloet, bijna geen minuut speeltijd, en werd in het jubeljaar 2008 zelfs door het overgrote deel van voetbalminnend Nederland gezien als de beste linksback op de Nederlandse velden. Dat deze jongen, die door Been wel eens omschreven werd als modelprof, nu ineens gratis de deur uit mag lopen geeft toch te denken. Ongetwijfeld zal hij een aardige cent verdienen en we weten allemaal dat NEC erg krap zit, maar waarom Youssef dan niet voor een milde transfersom van de hand doen? Of speelt hier toch meer en liggen groepsprocessen ten grondslag aan dit toch zeer drastische besluit? In elk geval zal DTH de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

UPDATE:

In De Gelderlander is inmiddels ook het standpunt van Wiljan Vloet te lezen. "Sinds [red] de afgeketste transfer en het inleveren van de aanvoerdersband [/red] heeft Youssef moeite om zijn oude niveau te halen", geeft Vloet aan dat hij niet tevreden is over zijn linksback. "We zijn extern bezig om een vervanger aan te trekken. En intern hebben we ook jongens die nu nog geen 34 wedstrijden kunnen spelen, maar op termijn wel. Zijn salaris komt in twee instantie om de hoek kijken. Maar we moeten wel naar de juiste volgorde kijken. Eerst heb je het sportieve besluit. Daarna de financiële kant van de zaak. Dat NEC geen transfersom vraagt, is logisch. Youssef heeft hier een staat van dienst. Vraag je een flink bedrag, kan dat een overgang van Youssef blokkeren. Dat wil niemand. Voor de speler en voor NEC is dit beter. Beide partijen moeten een frisse start maken."

Wordt ongetwijfeld nog wel vervolgd…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina