Ex-NEC’ers scoren op WK

Voor de mensen die de overwinning van Oranje zijn gaan vieren of die naar Muse zijn gaan kijken in ons eigen Goffertpark: het WK kleurde een beetje rood-zwart-groen gisteren.

In de namiddag wedstrijd tussen Australië en Ghana was het namelijk Brett Holman die de score opende. De Socceroo, die een groot aandeel had in de wederopstanding van 2008, reageerde na 11 minuten alert toen de Ghanese keeper een schot niet onder controle wist te krijgen. Klik hier voor een filmpje van de goal.

In de avond wedstrijd tussen Denemarken en Kameroen was een hoofdrol weggelegd voor Dennis Rommedahl, huurling in het seizoen 08/09. De pijlsnelle rechtsbuiten verzorgde eerst de assist voor de gelijkmaker van Bendtner en nam na een uur spelen zelf de winnende treffer voor zijn rekening. Beelden van die goal hier.

Het levert de vraag op hoe vaak oud-NEC’ers eigenlijk gescoord hebben op een WK. Op het supportersforum is inmiddels Theo de Jong genoemd, die scoorde op het WK van 1974 (de 4-1 tegen Bulgarije, nadat hij was ingevallen voor Neeskens), maar misschien zijn er meer? Mocht dat zo zijn, meldt het hieronder!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.