DTH Awards 2009-2010: De Gouden Hond

De negende en laatste stemronde van de DTH Awards is voor "De Gouden Hond"
(De beste speler van het seizoen 2009-2010)

In een ronduit belabberd seizoen waarin NEC zeer moeilijk tot scoren bleek te kunnen komen, was het vaak de verdedigingslinie die NEC overeind hield en de benodigde punten bijeen sprokkelde. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de belangrijkste drie vertegenwoordigers van deze linie tevens de kandidaten zijn om deze laatste prijs in de wacht te slepen.

De genomineerden zijn:

Gábor Babos

Al seizoenen lang pakt onze betrouwbare sluitpost belangrijke punten voor de club. Waar hij in zijn eerste seizoen nog 5 wedstrijden aan zich voorbij liet gaan, daar heeft hij sinds het seizoen ’06-’07 geen enkele (!!) competitiewedstrijd meer gemist, zelfs geen minuut. Waarvan akte. De aankomende wedstrijd tegen Ajax zal alweer het 200ste officiële duel (competitie, beker, play-offs en Europees) zijn van Babos in het rood-zwart-groen. Gábor verzaakt nooit, zelfs als de rest van het team door de ondergrens heen zakt; iets dat dit seizoen helaas meermalen gebeurd is. Toen El-Akchaoui aan het begin van dit seizoen de aanvoerdersband inleverde was Babos dan ook de logische keus als zijn opvolger. Het aanvoerderschap is ongetwijfeld een ondankbare rol in een seizoen waar tegenvallende prestaties en rumoer in de kleedkamer en in de club aan de orde van de dag lijken te zijn, maar de Hongaarse ex-international blijft naar buiten toe altijd kalm en discreet. Een dubbel en dwars verdiende kandidatuur dus voor onze captain voor ‘De Gouden Hond’.

Ramon Zomer

Zomer kwam in de zomer van 2008 op huurbasis over van FC Twente, als vervanger van de naar Engeland vertrokken Jonas Olsson. De centrale verdediger werkte zich direct op tot vaste kracht in de defensie van de Nijmegenaren en hij werd tijdens de winterstop dan ook definitief overgenomen van de Tukkers. In het seizoen ’08-’09 speelde hij 27 competitiewedstrijden en alle 8 Europese wedstrijden in het rood-zwart-groen en scoorde twee maal. Ook dit seizoen was Ramon een vaste waarde bij NEC en startte hij 30 competitieduels in de basis, waarbij hij slechts in 2 wedstrijden het eindsignaal niet haalde. Hij maakte hierin vier doelpunten, frappant genoeg twee daarvan tegen de aartsrivaal. In de Glasbak scoorde hij drie minuten voor tijd de belangrijke aansluitingstreffer en in de thuiswedstrijd maakte hij zelfs het winnende doelpunt. Hij staat hierdoor ook zowaar gedeeld tweede op onze topscorers lijst van dit seizoen, samen met Saidi, en mede door Ramon zijn we dus nog altijd met recht de nummer 1 van Gelderland.

Patrick Pothuizen

Volgende maand wordt Pothuizen 38 jaar. Al jaren meent de buitenwacht dat onze doorgewinterde verdediger annex middenvelder annex centrumspits de voetbalschoenen aan de wilgen zal hangen, maar elk jaar weer besluit Potje er nog eens een jaartje aan vast te knopen, gewoon om even af te bouwen en om de bank breed te houden. En elk jaar weer bewijst de oude rot nog altijd van onschatbare waarde te zijn voor de club. Ook dit seizoen werd er weer veelvuldig een beroep op hem gedaan, nadat de blessure van Mark Otten hardnekkiger bleek dan verwacht en nieuweling Rens van Eijden een zeer ongelukkige en tegenvallende start maakte. Centraal naast Zomer bleek hij het slot op de deur dat Vloet zocht om NEC te behoeden voor degradatie. Maar ook aanvallend wist Potje geregeld meer gevaar te stichten dan enkele van onze ‘echte’ aanvallers. Twee doelpunten staan op zijn naam dit seizoen, de belangrijkste daarvan uiteraard de door hem geclaimde (en wat ons betreft helemaal verdiende) winnende treffer tegen ADO Den Haag waardoor we ons definitief in veilige haven speelden. Wij hopen dan ook van harte dat Carlos Aalbers, ondanks alle financiële malaise bij de club, zo snel mogelijk het contract van Patrick met nog een jaartje verlengt. Al is het maar voor de sfeer in de kleedkamer en de onschatbare bron van ervaring die hij is voor onze jonge spelers.

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.