Dramatisch NEC is vroeg uitgebekerd

Na een slappe vertoning tegen AZ het afgelopen weekend mocht NEC tegen Jupiler League laagvlieger FC Dordrecht (5 nederlagen en slechts 1 overwinning tot dusverre) weer wat zelfvertrouwen opdoen in een ouderwetse bekerpot. Erton was voor deze wedstrijd weer terug van een blessure, zeker geen voetnoot na het wegvallen van Latupeirissa gisteren. De Zweed startte wel op de bank voor deze op papier eenvoudige bekerwedstrijd. Maar zoals we weten kan het in bekerwedstrijden altijd spoken, en spoken deed het zeker in het westen des lands.

Het begon allemaal nog goed. Na een goede zes minuten scoorde Chatelle de vroege 0-1 na een mooie pass van Schöne. Een kwartier in de wedstrijd echter maakte Dordrecht al gelijk, en na een half uur stond het zelfs 2-1 voor de thuisploeg. Het werd zelfs nog erger: nog voor de ploeg op theepauze kon lag ook de 3-1 in het net en moest op slag van rust Goossens ook nog met rood het veld af, na tegenspeler Ramos getorpedeerd te hebben. Met het schaamrood op de kaken zochten de Nijmegenaren de kleedkamer op.

In de tweede helft mocht Erton dan eindelijk weer eens aantreden, en in een van zijn eerste acties zette hij Vleminckx goed vrij voor de goal. Helaas schoof de Belg de bal net naast. Even later was het wel raak voor Vleminckx: 3-2. De meegereisde supporters mochten weer even wat hoop koesteren. Het was echter opnieuw Dordrecht dat de regie in handen nam. Wat de ploeg dit seizoen tot dusverre zo ontzettend moeilijk deed, scoren, ging vandaag tegen een dramatisch NEC prima: Van Hintum knalde van afstand de 4-2 binnen. Vloet bracht Ten Voorde en Davids nog binnen de lijnen voor Vleminckx en Zimling, maar veel uitmaken deed het niet. Na hands in het strafschopgebied van Dordrecht kreeg NEC nog wel een penalty, die verzilverd werd door Schöne, voor het resultaat haalde dat echter verder weinig uit. De wedstrijd eindigde meteen daarop met 4-3 op het scorebord.

Een ronduit schandalige vertoning van NEC, dat financieel voorlopig wellicht gered mag zijn, maar sportief gezien flink aan het zwalken is. We wisten vooraf al dat het geen makkelijk seizoen zou worden, maar met de inzet zoals die in de laatste twee wedstrijden werd getoond hebben we niet eens iets op het hoogste niveau te zoeken. Het is te hopen dat Vloet de ploeg op zeer korte termijn weer in het gareel krijgt, want wat er momenteel bij ons ook op het veld staat, een team is het in ieder geval niet.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.