Wellenberg heeft niets gebroken

Niels Wellenberg krijgt pas vandeweek definitief uitsluitsel over hetgeen hij heeft overgehouden aan de schandalige overtreding van Hadouir.

NEC meldt op de officiële website dat Wellenberg een blessure heeft opgelopen aan zijn enkel. De ernst van het euvel is echter nog niet duidelijk. “Na onderzoek is gebleken dat er geen sprake van een breuk is. Het is voor Wellenberg afwachten hoe het zich ontwikkelt en wat de MRI-scan gaat uitwijzen”, luidt het statement.

De verdediger werd zaterdagavond in de slotfase van het duel met Roda JC zwaar getorpedeerd door tegenstander Anouar Hadouir, die vervolgens met een terechte donkerrode kaart het veld mocht verlaten. De 27-jarige back moest één minuut voor tijd het veld op een brancard verlaten, met wat zich liet aanzien als een forse kwetsuur. 

Een half uur na de wedstrijd probeerde Wellenberg op twee krukken de lange trap naar boven te nemen om het Goffert-stadion te verlaten. Zijn rechtenkel ingepakt in het verband en achtervolgd door Ramon Zomer, die zijn schoen in de hand meedroeg. "Het lijkt niet op een breuk", kon trainer Wiljan Vloet toen al, tegenover ELF Voetbal, laten weten over de aard van de blessure. "Waarschijnlijk zijn wel de banden flink geraakt. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe erg."

Roda JC-trainer Van Veldhoven had na afloop nog wel het fatsoen om, met fysiotherapeut Mark Luijpers, polshoogte te nemen in de kleedkamer van NEC. "Ondanks onze overwinning denk ik nu vooral aan het moment in de 88e minuut. Een onnodige overtreding op een ongevaarlijke plaats op een moment dat er helemaal geen noodzaak is", formuleerde Van Veldhoven de situatie. "Ik ga morgen met hem praten. Want Anouar is een speler die ik absoluut niet wil missen. Het bezorgt me een wrang gevoel. Ik zit er zeker mee in mijn maag."

Hadouir kan waarschijnlijk een flinke schorsing tegemoet zien voor zijn doodschop.

Klik HIER voor een filmpje van de grove overtreding


Wellenberg vergaat van de pijn, Hadouir druipt vol ongeloof af

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.