Beide kanten maken zich op voor de Derby

De spanning stijgt voelbaar in de regio en het grote aftellen is begonnen. Al weken lang leven de supporters van beide ploegen toe naar de jaarlijkse Derby. Toch lijkt dit treffen vooral aan NEC-zijde te leven, zo meent oud-NEC huurling Jeroen Drost. "Het is van NEC-kant wel wat fanatieker, dan aan Arnhemse kant. Toen [ik nog bij NEC speelde, DTH] was dat de wedstrijd van het jaar", laat de inmiddels op de reservebank wegkwijnende verdediger weten tegen Omroep Gelderland.

Wie trouwens waarschijnlijk wel in de basis verschijnt bij de geelswerten is Stevanovic. Gisteren werd hij nog door de interim-coach Van Arum naar het tweede verbannen, maar oom Merab vond het blijkbaar niet zo leuk dat een Oosteuropese speler disciplinair werd aangepakt en heeft dus even zijn veto uitgesproken. Weet Hans van Arum ook weer waar hij staat.

Lorenzo Davids zal in elk geval niet wakker van liggen van de bokkesprongen van Don Jordania. "Nee, hij gaat zondag zeker niet lachen. We gaan er zoals altijd vol tegenaan. Ze hebben hier al dertien jaar niet gewonnen, laten we dat ook zo houden. Het is natuurlijk een bijzondere wedstrijd, maar ik zie het gewoon als een normale wedstrijd."

De diarree-affaire lijkt gelukkig inmiddels alweer een gepasseerd station. Waar dinsdagavond een groot deel van de selectie nog zichtbaar (en ruikbaar) kampte met maagklachten, daar is momenteel iedereen weer fit. Ook Zimling, die van alle spelers de zwaarste klachten had, is op de goede weg terug. "Het gaat de goede kant op, maar ik heb nog altijd wat pijn in mijn maag. Maar misschien krijgt Vitesse zondag wel buikpijn. Het is een lastige wedstrijd, maar we zijn wel in vorm." Over de uitspraak van vistas-directeur Van Leeuwen dat de arneppers zich willen spiegelen aan het Dream Team van Barcelona is Niki kort maar krachtig: "Dat is te hoog gegrepen voor ze, maar ik vind het best."

John Goossens onderschrijft de woorden van zijn Deense collega. "Vitesse wil Barcelona achterna? Dat zal het dit weekend nog niet worden." Hoewel er dinsdagavond even gevreesd werd voor een hamstringblessure, blijkt Goossens gewoon weer fit te zijn en trainde hij vandaag weer volop mee. "Ik ben naar het ziekenhuis geweest en daar bleek dat er geen schade was. We hebben er donderdag hard aan gewerkt dat ik mee kon trainen. En het gaat goed, dus dat is mooi. Ik ben helemaal klaar voor de derby. Iedereen weet het belang ervan. Je weet hoe het leeft hier. En dus is tweehonderd procent inzet vereist."

Daar weet Bram Nuytinck uiteraard al sinds kleins af aan alles vanaf. Tegen Voetbal International zegt hij hierover: "Het is een bijzonder en speciaal duel, waar ik onwijs veel zin in heb. Onder mijn vrienden zijn veel NEC-supporters, zij hebben allemaal een seizoenkaart. Voor familie heb ik zelf meer kaarten dan bij een gewone wedstrijd geregeld. Iedereen wil het graag zien." Op de vraag of hij ooit zou bezwijken voor het ‘grote geld’ van ome Merab is Bram duidelijk: "Laat ik het zo zeggen, ik ben geen fan van vitesse. We zullen vol voor de drie punten gaan. Wat ik zou doen als Merab Jordania ooit een flinke zak geld neerlegt om mij over te nemen? Ik zal nooit een geel-zwart vitesse-shirtje aantrekken."

Ook Vloet begrijpt het belang van de komende wedstrijd. "In de hele organisatie is momenteel maar één ding belangrijk: de derby van zondag. Deze wedstrijd móét gewonnen worden. Dat leeft heel sterk." Alleen veldspelers Van Eijden en George zijn nog niet op tijd klaar voor de Derby, de rest lijkt helemaal op scherp te staan. Geen excuses dus voor zondag, die drie punten blijven wederom in Nijmegen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.