Bassie & Anton gaan wat anders doen

De laatste tijd is het relatief rustig wat betreft oud NEC’ers die zich weer eens niet hebben kunnen gedragen bij hun huidige club. Verhalen over voetballers die te veel bij de Burger King hebben gezeten of ongemotiveerd op het trainingsveld rondlopen kunnen we onderhand wel dromen. Deze keer hebben we (gelukkig) geen nieuws over de bovengenoemde categorie voetballers, maar over echte NEC’ers met een mooie staat van dienst.

FC Update weet vandaag namelijk te melden dat oud NEC doelman Bas Roorda aan het einde van het seizoen bij PSV vertrekt. De 37-jarige doelman is dit seizoen derde keeper in Eindhoven en krijgt geen nieuw contract aangeboden. Roorda speelde 153 officiële wedstrijden in het rood-zwart-groen en was ondermeer actief bij FC Groningen en Roda JC.


‘Alles is voor Bassie’ in 2000 na de halve finale van de beker tegen AZ

Bassie reageert als volgt op FC Update: "Ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging, waarbij ik er rekening mee houd dat ik stop. Ik ga nu eerst alles op een rijtje zetten. PSV is het toetje op mijn carrière geweest. Ik ben de club ook heel dankbaar voor de kans die me is geboden."

Ook is er nieuws over Anton Janssen. De middenvelder speelde maarliefst 333 officiële wedstrijden voor NEC waaronder één uur lang in de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona in 1983. Janssen was de afgelopen seizoen coach van Jong PSV en krijgt mogelijk een andere functie bij PSV. Anton Janssen op FC Update: "Ik ben toe aan iets anders en sta open voor een nieuwe uitdaging."

Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte waar beide oud NEC’ers komend seizoen actief zijn.


Anton Janssen in het heilige balkenshirt!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.