Anton komt terug!

Waar een club-icoon er even een jaartje tussenuit gaat naar De Treffers, daar keert volgens de officiële clubsite een andere NEC-grootheid het komend seizoen weer terug op het oude nest. Negen seizoenen speelde Anton Janssen in totaal in het rood-zwart-groen, waar hij eind 2000 zijn laatste wedstrijd speelde in het betaald voetbal. Daarna was hij een tijd lang coach van de A-junioren van de Nijmegenaren. In 2006 verkaste hij naar de jeugdopleiding van PSV. Inmiddels is hij bezig om het diploma Coach Betaald Voetbal te behalen en in het kader hiervan komt Anton het komende seizoen stage lopen bij het eerste van NEC.

Naast Anton Janssen is er nog een andere clubman die het komende seizoen nauwer betrokken zal zijn bij de selectie. Jack de Gier wordt namelijk als tweede assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf om samen met Ron de Groot en keeperstrainer Wilfried Brookhuis hoofdcoach Wiljan Vloet te ondersteunen. Vloet had bij zijn aanstelling al aangegeven graag met twee assistenten te willen werken en nadat eerder al toenaderingspogingen tot onder andere Henk Fräser afketsten, heeft NEC nu besloten om ‘Jackiegoal’ door te schuiven van Jong NEC naar de hoofdmacht. Sowieso zou Jong NEC het komend seizoen toch al opgeheven worden als zelfstandig opererende groep en versmolten raken met de selectie.

Wim Rip, die het afgelopen seizoen korte tijd fungeerde als interim-coach en daarna als tweede assistent onder Vloet, zal het komende seizoen verantwoordelijk zijn voor de video- en wedstrijdanalyses en zal hiernaast scoutingwerkzaamheden verrichten.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.