1 september, geen gewone dag!

Voor iedereen die vanmorgen weer netjes zijn bed uit kwam om naar school of naar het werk te gaan, lijkt 1 september een gewone woensdag zoals vele andere, maar vergis je je niet.

1 september is namelijk de dag dat de transfermarkt is gesloten. Geen zorgen dus meer of Schöne verkocht wordt, of dat Cillessen met zijn puike optreden een toptransfer heeft verdiend of dat Vleminckx verkocht wordt.

1 september is ook de dag dat Henk Kesler (eindelijk?) het stokje heeft doorgegeven bij de KNVB aan Bert van Oostveen. Of dit voor veel verandering gaat zorgen is nog maar de vraag, maar volgens Johan Derksen steekt Bert iets anders in elkaar dan Henk, en schijnt hij meer op zijn strepen te staan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

1 september is ook de dag dat de UEFA de vuvuzela verboden heeft tijdens Europese duels. Nu de rest nog.

1 september is ook de dag dat de voetbalwet in Nederland in werking gaat. Jaren is er moord en brand geschreeuwd dat Nederland een voetbalwet nodig zou hebben. Slapenloze nachten hebben beleidsbepalers gehad over deze super maatregel. En vandaag is het dan eindelijk zo ver. Vanaf nu kunnen burgermeesters en de officieren van justitie wetsovertreders een gebieds-, stadion-, groepsverbod en een meldplicht opleggen. Als een hooligan een meldplicht opgelegd krijgt, dient hij zich tijdens een wedstrijd van ‘zijn’ club te melden bij de politie. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk dat hij het duel alsnog kan verstoren. De regelgeving is zo breed toe te passen dat de voetbalsupporter weer eens vogelvrij wordt verklaard.
Waarom 1 september is een trieste dag is vanwege de voetbalwet, is hier uitgebreid te lezen.

Maar voor de rest is 1 september eigenlijk weer een gewone woensdag zoals altijd.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.