Vloet: “ontwikkeling van ploeg moet centraal staan”

Na de wedstrijd was Vloet tegenover de verslaggever van de NOS gematigd positief. "Je kunt me feliciteren met een punt, uit gelijk spelen tegen Groningen is natuurlijk niet slecht. Je kunt me ook feliciteren met het feit dat de ploeg steeds beter begint te spelen. Verder ben ik er niet zo mee bezig of het punt verdiend is of niet. Ik ben veel meer bezig met de ploeg, of ze stapjes maken, of er progressie zichtbaar is."

"De laatste vijf minuten gebeurde er van alles. Die hectiek, dat moet je leren. Als je in vorm bent dan dwing je in dat soort fases rust af. Nu zit je met wissels van hun kant, wissels van onze kant, jongens die wel of niet mee opkomen. Dan moet je duidelijkheid creëren, en daar waren we helaas heel slordig in tegen het einde. Dan hebben we dus weer wat om aan te werken."

Vloet vond wel dat de ploeg veel te afwachtend gestart was. "We hebben bepaalde afspraken en dat moet gebeuren. Dat gebeurde dus niet en dan kom je dus ook weer heel snel achter. Gaandeweg het spel ging dat beter en vond ik ons de meer creatieve ploeg, waren we meer aan het voetballen, helaas zonder dat we echt veel kansen creëerden. Maar we waren beter aan het spelen. En dan is het natuurlijk zonde dat je zo slap aan de wedstrijd begint."

Ook bij de 1-2 voorsprong had Vloet zich nog lang niet rijk gerekend. "Je kijkt natuurlijk wel met een schuin oog naar het scorebord, maar je blijft vooral de ontwikkeling van je ploeg volgen. Want dat moet nu centraal staan. En als ik alleen gefocussed ben op het resultaat, dan ontgaan mij al de dingen die ik nu op het eind wel gezien heb. En ik heb zaken gezien waaraan ik nu heel hard kan werken en waar we in de toekomst hopelijk meer profijt aan hebben dan aan die punten die je had kunnen pakken."

"Ik heb ook tegen die jongens gezegd: ‘Als we alleen maar focussen op het resultaat en op de punten, dan gaat het niet goed.’ We moeten eerst zorgen dat we gewoon veel beter gaan voetballen. Met de mogelijkheden die wij hebben moet dat kunnen. Als je dat beter gaat doen, dan komen de punten vanzelf. Dat heb ik net ook in de kleedkamer verteld.

Over de tackle van Holla op Wellenberg: "Niels heeft een behoorlijk dikke enkel, en het probleem is dat hij net terug kwam van een enkelblessure toen ik hier begon, dus het is nog even afwachten."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.