NEC laat in slotfase winst uit handen glippen

Tegen een zwaar gehavend FC Groningen wist NEC vandaag wederom een punt mee naar huis te nemen. Met een 2-2 gelijkspel kwam NEC nog goed weg, al zag het er lange tijd naar uit dat de Nijmegenaren zelfs de volle 3 punten mee naar huis zouden nemen.

Vloet begon met bijna dezelfde opstelling als in de wedstrijd tegen NAC Breda, alleen ditmaal met Fejzullahu voor Worm op rechtsbuiten, en Pothuizen centraal achterin in plaats van de geblesseerde Van Eijden. Al na 7 minuten leek het opnieuw een lange middag voor NEC te worden, toen Matavz de score opende voor de Groningers. NEC kwam het eerste half uur nauwelijks aan de bak. Dit alles veranderde toen Vleminckx in de 33e minuut de gelijkmaker binnen kopte. NEC werd dreigender en, hoewel het niveau van de wedstrijd niet al te hoog was, werden wel kansjes gecreëerd.

In de tweede helft bleef NEC met hard werken minstens gelijkwaardig aan de thuisploeg. Bij een uitbraak van Goossens moest keeper Van Loo zelfs aan de noodrem trekken en El Akchaoui verzilverde de penalty vakkundig: 1-2. Een periode van matig voetbal volgde, die vooral gekenmerkt werd door nare overtredingen en foute passes. Wellenberg moest wederom met een enkelblessure naar de kant na een gemene tackle van achter.

Het door schorsingen en blessures geplaagde FC Groningen bracht in de 70e minuut zelfs de uit de gratie gevallen Garcia in voor een licht geblesseerde Jansen. Langzaam begon het beeld van de wedstrijd weer te kantelen. NEC leunde achteruit en gokte op de counter, terwijl Groningen steeds harder aandrong maar zeer slordig was in de afwerking. Een doldwaze laatste tien minuten volgden waarin kansen over en weer verprutst werden, totdat Pedersen in de 89e minuut alsnog een gelijkspel voor de Groningers uit het vuur wist te slepen. Gezien de vele kansen voor de Groningers in de laatste minuten een terechte uitslag en een waar we vantevoren direct voor getekend zouden hebben, maar gezien de voorsprong die we lange tijd hadden zal men ongetwijfeld toch met een wat zuur gevoel weer richting Nijmegen reizen.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Rondje om’ & ‘Zo Zagen Wij Het’ volgen later.