Supportersavond: live verslag

Vanavond heeft NEC een extra supportersavond ingelast, waarin het voornaamste onderwerp van gesprek de tegenvallende prestaties van de eerste seizoenshelft tot dusverre zal zijn. DTH zou DTH niet zijn als wij jullie niet live op de hoogte zouden proberen te houden van alle ontwikkelingen tijdens deze avond, en dus zitten onze waakhonden klaar in de zaal om per sms de laatste stand van zaken door te geven aan de thuisblijvers.

Het is erg druk, de Eendracht is afgeladen vol. De sfeer is gespannen, maar als iemand aan het woord is is het doodstil.

Babos komt als eerste aan het woord. Hij geeft aan dat de selectie zeer teleurgesteld is in de huidige situatie, maar ‘alles komt goed’.

Een reeks vragen volgt uit de zaal richting de spelers aangaande hun motivatie. De slotvraag luidt, of elke speler die die motivatie niet kan opbrengen aub zijn contract wilt inleveren.

Carlos Aalbers stelt de doelstelling voor dit jaar bij: geen linkerrijtje, maar overleven. Versterkingen in de winterstop zijn noodzakelijk, op zijn minst twee. Ook zegt hij met enig gevoel voor schuldbewustzijn dat er misschien toch teveel jonge spelers zijn aangetrokken in de zomer, en dat dit gecorrigeerd zal moeten worden. Meer ervaring in het elftal dus. Het blijft echter schipperen, want de middelen zijn nog altijd uiterst beperkt.

De sfeer wordt iets grimmiger als iemand vanuit de zaal de positie van Swart ter discussie stelt. Jacco geeft aan dat de Raad van Commissarissen deze stap kan nemen, maar hij geeft tegelijkertijd aan dat ook hij moet roeien met de riemen die hij heeft. Elk jaar is er een structureel tekort van 2 miljoen euro, 13 miljoen komt binnen terwijl er 15 miljoen uitvloeit. Volgens Jacco betekent dit dat het simpelweg een kwestie van overleven is tot het nieuwe stadion er is.

Op de vraag wat daar eigenlijk de status van is, wordt de aanwezigen verteld dat er voor een nieuw stadion maximaal 80 miljoen euro beschikbaar is, waarvan 25 miljoen bestemd is voor uitbreiding. Het eerste besluit hierover wordt verwacht in december, het laatste waarschijnlijk pas eind 2010. Dit zou betekenen dat er gebouwd wordt in 2011 en dat het stadion in 2012 af zou moeten zijn. Dat wordt dus nog een goede drie jaar overleven…

De discussie wordt nu flink feller. Een vraag komt uit het publiek hoe een tweede ring in hemelsnaam ooit vol komt als de spelers slechts 60% geven. Aalbers vindt deze vraag respectloos en geeft aan pal voor de spelers te staan (weet iemand toevallig hoe groot Carlos is?).

Er ontwikkelt zich nu een ware welles/nietes discussie tussen spelers en supporters aangaande de inzet op het veld. Zomer kaatst terug dat de steun van het publiek ook een stuk beter kan. De bekende knuppel in het hoenderhok.

Ondanks een bericht eerder op de avond in het tv-programma ‘De Wereld Draait Door’ dat Wiljan Vloet mogelijk de nieuwe trainer van NEC zou worden, weigert Aalbers verder in te gaan op namen van trainers. Het zal dus nog even gissen blijven.

Een dame in de zaal doet een emotionele oproep aan de aanwezige supporters om het team meer te steunen. Ook de spelers vragen om meer steun en verzekeren de zaal dat ze echt hun stinkende best doen.

Iemand vraagt de spelers en het bestuur waarom $aidi mocht terugkeren in de selectie. Babos zegt (uiteraard) dat de spelersgroep hem een nieuwe kans heeft gegeven. Aalbers voegt daar het bekende riedeltje aan toe van jonge speler bla bla leren van fouten bla bla excuses gemaakt en zo verder. Rijst wel de vraag waar het (gemeende) excuus richting de supporters toch blijft…

Op de vraag waarom Lodeweges het bijltje er bij neergegooid heeft, geeft Babos aan dat de spelersgroep echt geen idee heeft. Lodeweges heeft hen nooit een uitleg gegeven aangaande zijn beslissing.

Aan Sibum en Schöne wordt gevraagd hoe het met hen gaat. Mark Otten, die ook aan tafel zit, reageert ad rem. Hij begrijpt dat hij nogal buiten beeld geraakt is en vertelt aan iedereen die wél geïnteresseerd is dat het goed met hem gaat en zijn herstel goed verloopt.

Het is even rustig met updates, omdat er momenteel een reeks weinig ter zake doende vragen vanuit het publiek komt, zoals waarom El Ak de vrije trappen neemt en Vleminckx de ingooien. Gaap.

Voor al diegenen die momenteel verwoed op hun F5-toets aan het meppen zijn, nee wij zijn niet ingedut en ja, zodra er iets interessants te melden valt hoor je het hier als eerste.

De avond loopt ten einde, en nog altijd zijn het de bekende vragen die de boventoon voeren, zoals ‘waarom is de selectie zo smal’, ‘waarom is Van Beukering uitgeleend’, en ga zo verder. Voor de trouwe lezers van deze site zullen de antwoorden hierop bekend zijn en wij zullen jullie hier dus niet mee vermoeien. Verder is het merendeels een herhaling van zetten.

En dat was het wel zo’n beetje. Helaas geen smeuïge nieuwtjes aangaande nieuwe coaches, spelers, geheime geldpotjes of rollende koppen. Was deze ingelaste avond de moeite waard? De tijd zal het leren. Veel wijzer heeft het ons in ieder geval niet gemaakt.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.