Pandemie der prima donna’s + update!

De nieuwshype rond de Mexicaanse griep heeft inmiddels ook het voetbal bereikt, en zoals niet ongebruikelijk laat het wereldje zich weer eens van zijn slechtste kant zien. Terwijl de overheid haar uiterste best doet de risicogroepen zodanig in te plannen dat het schaarse vaccin tegen de griep de mensen die het grootste risico lopen het eerst bereikt, zijn de clubartsen massaal aan het illegaal inënten geslagen.

Naar nu bekend is zijn in elk geval de selecties van Heracles, AZ, PSV en komende tegenstander NAC voorzien van een prikje en dat terwijl voetballers niet tot de risicogroepen behoren. Het zal geen verbazing wekken dat ook Vitesse van de partij is onder het mom ‘veel van onze spelers zouden toch al een prik hebben gekregen want ze hebben kleine kinderen’. Het voordringen in de rij door de voetballers leidde eerder al tot oproer bij de zuiderburen en ook in Nederland worden nu vragen gesteld over deherkomst van de vaccins. Het is te hopen dat de KNVB zich eens van de goed kant laat zien en coulant is als clubs die (nog) niet gevaccineerd hebben getroffen worden door een griepgolf.

DTH gaat vanavond tijdens de supportersavond eens even uitzoeken of NEC ook van plan is te gaan vaccineren en zo ja, of ook de Nijmeegse kindertjes achter de egootjes van de voetballers in de rij moeten aansluiten. Laten we hopen dat de ethiek, toch al onder druk na de kwestie Saidi en talloze andere akkefietjes in de selectie, de Goffert nog niet definitief verlaten heeft. Als Wim-Lex en Maxima zonder prik naar de bron zelf vliegen, dan kunnen onze spelers toch ook wel even wachten? Vergeleken met de wedstrijd tegen RKC zal een griepje op de kwaliteit op het veld toch nauwelijks negatieve invloed kunnen hebben.

We houden je op de hoogte!

Update:
De Nijmeegse kinderen kunnen rustig gaan slapen. Vanavond op de supportersavond bleek dat de spelers van NEC nog geen vaccins gepikt hebben en dat voorlopig ook niet zullen doen. Als de tijd daar is zullen de spelers een prikje krijgen maar niet voordat alle risicogroepen zijn voorzien. Toch nog iets om trots op te zijn en uiteraard een ideaal counterwapen zodra de collega’s uit Ernhem, Eindhoven of Breda schamperend de 17e plek aanhalen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.