Potje: “Twente ligt drie jaar op ons voor”

Patrick Pothuizen kon voor het eerst dit seizoen rekenen op een basisplaats. De routinier van de Nijmeegse ploeg speelde goed en ging een kwartier voor tijd pas naar de kant toen trainer Mario Been besloot een extra aanvaller in de ploeg te brengen. "Vooraf had ik al gezegd dat ik in de tweede seizoenshelft wel mijn speelminuten zou pakken. Dat gebeurde vorig jaar ook zo. Toen speelde ik voor de winterstop ook nauwelijks."

De tegendoelpunten hield hij op intelligentie, meldde hij tegenover ELF Voetbal. "Die mogen eigenlijk niet vallen, maar Ajax speelde slimmer en daardoor verloren we vandaag. Buiten de openingsfase, waren we zeker gelijkwaardig aan Ajax."

Trainer Marco van Basten van Ajax verweet Pothuizen na afloop dat hij Dario Cvitanich zijn tweede gele kaart had aangesmeerd. ‘Pothuizen speelt het slim’ zei hij. "Het was wel mijn bedoeling. Ik had de bal en zag Cvitanich vanuit een ooghoek komen. Ik loop lang genoeg mee in het profvoetbal om in te zien, dat ik moet wachten tot hij bij mij is en dan pas de bal naar voren te schieten. Hij kon niet meer remmen. Daarna kregen we nog enkele goede mogelijkheden op de 3-3, maar helaas valt ie niet."

Over het verlies van zijn maatje Peter Wisgerhof, die eerder deze week voor FC Twente koos, had hij ook zijn mening. "Ik vind het hartstikke jammer. Peter is een vriend. We lagen altijd bij elkaar op de kamer en ook buiten het veld hebben we vaak contact. Toen FC Groningen zich vorig jaar meldde, heb ik gezegd dat hij dat niet moest doen. Dat is geen stap vooruit."

FC Twente is dat volgens Pothuizen wel. "Ze liggen drie jaar op ons voor. NEC wil ook naar hetgeen toe, waar FC Twente nu staat. Ze hebben een begroting van 40 miljoen euro, een groot stadion en ze spelen al enkele jaren tegen de Nederlandse top aan. Natuurlijk heb ik gezegd dat het jammer is, dat hij is vertrokken. Maar ik kan het wel begrijpen. In 2011 moet NEC na de uitbreiding van het stadion ook dat niveau hebben."


Potje in z’n jongere jaren!

Bron: ELF Voetbal

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.