Ook RKC neemt drie punten mee uit de Goffert

In eigen huis tegen hekkensluiter RKC is NEC er wederom niet in geslaagd het tij te keren. De Waalwijkers, die twee weken geleden nog moesten vrezen voor hun voortbestaan in het profvoetbal, boekten hun tweede overwinning van dit seizoen na een eerdere thuiszege tegen Roda JC. Het niveau aan beide zijden was met enig gevoel voor eufemisme bedroevend te noemen, een feest van foute passes, mislukte acties en vier gele kaarten voor de geel-blauwen in de eerste 45 minuten. Het waren echter wel de Waalwijkers, in de persoon van Boerrigter, die in de 32e minuut het net vonden. En dus mocht NEC voor de zoveelste keer dit seizoen op jacht naar de gelijkmaker, al werd die jacht voor rust geen moment echt geopend. Het tempo lag veel te laag, de aanvalsopzetjes waren ontdaan van elke vorm van fantasie.

In de rust mocht Fejzullahu, die wederom een draak van een partij op de mat had gelegd en in de eerste helft eigenlijk op een paar prutsacties na volledig onzichtbaar was geweest, in de kleedkamers achterblijven. Rutger Worm nam zijn plaats in achter de spits. Met Worm in de gelederen trok de Nijmegen Eendracht Combinatie in het tweede bedrijf vol ten strijde in een wanhopige poging om de schade te herstellen. RKC werd volledig op de eigen helft teruggedrongen en zou daar de resterende 45 minuten ook grotendeels blijven. NEC bleef druk uitvoeren op de tegenstander en zoeken naar een opening in de Waalwijkse muur, maar kon deze niet slechten. Wel kregen de mannen van Rip enkele enorme kansen, maar was de afronding niet aanwezig. Doordat het tempo te laag bleef en de aanvallen te voorspelbaar en gehaast, konden de RKC’ers betrekkelijk eenvoudig overeind blijven. Ook toen RKC na een domme tweede gele kaart voor Mulder de laatste tien minuten met tien man verder moesten, wist NEC de numerieke overmacht niet uit te buiten. Pothuizen werd nog wel ingebracht voor Van Eijden in een ultieme poging om de patstelling te doorbreken, maar zelfs het bijtrekken van 6 minuten blessuretijd bleek niet genoeg om dat ene bevrijdende doelpunt te forceren.

Feest dus voor de Rooms Katholieke Combinatie, die in één wedstrijd hun puntenaantal verdubbeld zien, en een alsmaar groter drama voor NEC, dat zich inmiddels terug vindt op een kansloze 17e plaats. Met nog een ruime maand te gaan tot de kerst. Een bekend scenario. Wie kan het tij nog keren?

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.