Gras van de buren: SV van PSV naar de rechter?

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Eindhoven.

Dringend beroep aan adres burgemeester Volendam

De Supportersvereniging PSV en PSV doen een dringend beroep op burgemeester Van Beek van de gemeente Edam-Volendam om, zonder tussenkomst van de rechter, af te zien van zijn voornemen om PSV-fans een gecombineerde auto-bus combi op te leggen naar de wedstrijd tussen FC Volendam en PSV.

Aanvaardbare regeling
De afgelopen periode heeft er intensief overleg plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van PSV, de Supportersvereniging PSV en de gemeente Edam-Volendam om te komen tot een aanvaardbare regeling voor PSV-fans. Het lijkt echter dat de burgemeester niet wil wijken van zijn eerdere voornemen om Eindhovense supporters alleen tot de wedstrijd van zondag 8 februari aanstaande toe te laten, indien zij komen door middel van een auto- of buscombi. Voor de autocombi geldt bovendien de verplichting om buiten Volendam de kaarten om te wisselen voor een entreebewijs. Hiermee tracht de burgemeester blijkbaar te voorkomen dat PSV-fans zich voorafgaand aan de wedstrijd in Volendam zullen begeven. Volgens de Supportersvereniging PSV en PSV is dit volstrekt niet noodzakelijk.

“Nog nooit problemen voorgedaan”
Het voornemen van de Volendamse burgemeester om de fans een verplichte vervoersregeling op te leggen, is voor de Supportersvereniging PSV en PSV onredelijk bezwarend en volstrekt onnodig. “Er hebben zich nog nooit problemen voorgedaan tussen fans van FC Volendam en PSV”, aldus Ger van Os, voorzitter van de Supportersvereniging. Bovendien zijn de redenen die de burgemeester aanvoert onvoldoende om ook maar welke verplichting dan ook te aanvaarden. Geen enkele aangevoerde reden heeft zelfs ook maar enige betrekking op de wedstrijd. Maandag is door de advocaat van de Supportersvereniging PSV en PSV, Mr. Termaat, een brief verzonden aan de burgemeester met deze strekking. Indien de burgemeester niet in gaat op het dringend beroep om af te zien van de auto-bus combi voor PSV fans, dan wordt een kort geding niet uitgesloten. Al eerder, in 2005 tegen de burgemeester van Almelo, wist de Supportersvereniging PSV met succes een opgelegde combiregeling via de rechter aan te vechten.

Bron: PSV

Op de zondag 1 maart, vlak na de uitwedstrijd tegen HSV spelen wij uit tegen Volendam. Op dit moment is er bij ons helaas nog niets bekend over de mogelijke vervoerswijze naar Volendam. Wij houden het in ieder geval voor jullie in de gaten hoe dit gaat aflopen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan